Wpis z mikrobloga

@I-____-I: co wy macie za problem? Drukuje na Devil Design PLA i mogę tackę Endera z klipsów wypiąć podnosząc za wydruk. Właśnie dokańczam wczorajszy wydruk przez Resume Print. Coś masz nie tak z pierwszą warstwą. Używam też Brima jak jest np. postać i pkt. styku to tylko nogi
  • Odpowiedz
@ZaQ_1: #!$%@? klejenie warstw ( ͡° ͜ʖ ͡°)

tu nie chodzi o to, żeby trzymało jak sklejone kropelką, tylko chodzi o to, aby samo się odkleiło jak temperatura wróci poniżej 40 stopni i żeby można było to łatwo przemyć wodą bez zostawiania żadnych śladów

@jack_: a podkładki typu buildtracki, które masz domyślnie w drukarkach są słabe ponieważ ja lubię mieć pierwszą warstwę mocno wprasowaną "jak szkło",
  • Odpowiedz
@ZaQ_1: Jeszcze mam palca sobie brudzić? dimafix na dosyć długo starcza, wiadomo, zależne ile kto drukuje i psiuka, ale pół roku spokojnie

nie wiem jak tam z jakością i ogólnymi wymaganiami co do druku stoisz, ale u mnie podwinięcie się czegokolwiek podczas wydruku nie ma prawa istnieć, tak samo jak białe przebarwienia od c-sticka, czy też był taki atomizer needit, cholernie ciężko się zmywał w porównaniu do dimafixa
  • Odpowiedz
@SanFable: Nic się nie podwija, a resztki kleju normalnie się pod ciepłą wodą zmywają. Jakbym drukował zarobkowo to bym pewnie kupił jakiś pro sprej, ale dla własnych potrzeb wolę za 50zł kupić kolejną rolkę filamentu.
  • Odpowiedz
@m___w: bo u mnie dimafix ciągle jest na stole i tylko "dokładam" przed wydrukiem kolejną warstwę, przecież nie będę mył stołu co wydruk ( ͡° ͜ʖ ͡°) a po c-sticku i takim sposobie dozowania śnieg się robi

@ZaQ_1: zarobkowo nie zarobkowo, wygoda obsługi i pewność produktu, że będzie trzymać stołu warta tego( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@I-____-I: o, a tu jest przykład kolejnego średniego rozwiązania, bo zabawa z taśmą, żeby przypadkiem szpary nie zrobić pomiędzy paskami, bo odbije sie to na wydruku xD

mi to wygląda na podawanie za dużo filamentu do tego jak wysoko jest głowica, ogarnij wysokość głowicy.

prawdopodobnie leci bardzo cieniutka warstwa, a tam gdzie znajdzie się ciut więcej miejsca to wypluwa nadmiar itd
SanFable - @I-____-I: o, a tu jest przykład kolejnego średniego rozwiązania, bo zabaw...

źródło: comment_Guh5N3aaLCIOK7mvCWL66Z42X0c4UjZw.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@I-____-I: sprawdzałeś ze zmianą temperatury druku? U mnie przy 230-240°C i stole 80°C (czyli domyślnych dla ABS) kompletnie się nie trzymało, a na 250°C i 100°C już zaczęło dobrze łapać.
  • Odpowiedz