Wpis z mikrobloga

#xiaomi #mi6
Kiedy update do 8.1? Nie wspominając już o Pie... Ale oni lecą w kulki z tymi updateami.
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@morfis2 a ja się mega zraziłem do xiaomi, chciałem na wiosnę wymienić mi6 na mi8 ale się grubo zastanawiam. Kiedyś chwila moment i już był update do nowego andka a teraz to są jakieś jaja, niczym się nie różnią od reszty producentów którzy też aktualizuja słuchawki jak im się chce. Szkoda wielka, na wiosnę będę się zastanawiac co wziąć.
  • Odpowiedz
@korni007: Ja też mam mi6 i powoli zastanawiam się nad zmianą telefonu. Mi8 nie wiem czy jest sens, skoro parametry mi6 ma jeszcze dobre. Strasznie zaniedbali mi6 zwłaszcza, że telefon jest z tamtego roku. Celuję w inną markę, bo mam dość tego Xiaomi i Miui. Może Meizu 16th?
  • Odpowiedz
  • 0
@znikajacypunkt no dużej różnicy nie ma, design za to mi się podoba (prócz notcha ale bym go zdzierzyl) Nie wiem też skąd taka olewka na mi6. Przecież to flagowiec z zeszłego roku. Nawet Huawei nie olewa tak p10. Ja chyba tez odpuszczę xiaomi, i właśnie myślę o Huawei lub Szajsungu
Ewentualnie oneplus
  • Odpowiedz
@znikajacypunkt: @znikajacypunkt: własnie mam ten sam problem. Mi6 jest super, mimo ze ekran mi sie wypala, ale zostawie go sobie na telefon awaryjny. A na wymianę w okolicach wakacji, mam tylko telefony do max 150mm szerokości. Wiec zostaje Mi Mix 2S (czytnik na plecach i kamerka przednia na dolnej belce, dla mnie obie te dzeczy na minus :/ ) albo Meizu 16th, gdzie jedynym mankamentem jest brak NFC,
  • Odpowiedz
@Kicker17: Meizu 16th jest w ofercie Playa(powinni mieć go w salonach). Na YT masz recenzje tego telefonu. Obecnie na Aliexpress możesz go kupić za 400-430 $. Czekam aż trochę cena spadnie tak do 360-380 $ i wtedy go zamówię. Dziś w salonie Xiaomi chwilę pobawiłem się mi8 i wiem już, że nie chcę tego telefonu. NFC można jakoś sobie wybaczyć.
  • Odpowiedz
@znikajacypunkt: wszystkie recenzje na youtube juz oglądałem. Mi8 tez u mnie odpada ze względu na tragicznego notcha. W sumie odrzuciłem wszystkie telefony z notchem. Czekam na okolice 1500zl własnie, ale mysle ze do wakacji spadnie. Dzięki za info o Playu
  • Odpowiedz
@korni007: Mogę wiedzieć co Ci da aktualizacja do 8.1? Czego Ci brakuje względem androida Pie?
Zapewne następną aktualizacją będzie Android Pie bo do 8.1 nie ma to sensu.
  • Odpowiedz
  • 0
@Pietr ja nie muszę mieć, ale dobrze by było z ich strony żeby częste aktualizacje były. Skoro to flagowy produkt to tak powinno być. A lecą w c---a od dłuższego czasu przez co następny telefon być może wybiorę innego producenta, bo na dobrą sprawę to robią tak samo jak każdy producent.
  • Odpowiedz
ja nie muszę mieć, ale dobrze by było z ich strony żeby częste aktualizacje były

@korni007: ja tam co tydzień mam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

lecą w c---a od dłuższego czasu przez co następny telefon być może wybiorę innego producenta, bo na dobrą sprawę to robią
  • Odpowiedz
  • 0
@Pietr bo dla mnie w xiaomi to było fajne że bardzo dobrze wspierali telefony. Dlatego wybór padł na xiaomi.
Teraz mam powoli na to w------e skoro oni też mają dlatego bez różnicy czy wybiore xiaomi czy smasunga czy jeszcze co innego
No ja mam mi6 to flagowiec z zeszłego roku a jak jest z updateami to widać.
  • Odpowiedz