@ZajebistyDuda: @Pawu1on: @Ciasto_hirol: @rrobot: Jeszcze godzina w gorącym dymie i do parzenia, zawołam rano bo nie chce na gorąco kroić wędliny żeby się nie rozpadła.
@BialyRosjanin: 90% wędlin robi się przez wędzenie i parzenie, parzenie powoduje że wędlina będzie krucha. Poza tym nie ma jednej uniwersalnej zasady gdyż jest milion przepisów. A wędzenie 8h w gorącym dymie to przerost formy nad treścią, można wędzić i 48h ale raczej robiłbym to w letnim/zimnym dymie (max 40 st.) A potem 2-3 godziny podpiekanie w 90st.
#jedzenie #gotowanie #gotujzwykopem
Wrzucę tylko efekt końcowy i przepis bo to i tak baleron eksperymentalny peklowany 3 dni + nastrzyk więc sam nie wiem jaki efekt końcowy będzie :D
Komentarz usunięty przez autora
Jeszcze godzina w gorącym dymie i do parzenia, zawołam rano bo nie chce na gorąco kroić wędliny żeby się nie rozpadła.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu