Wpis z mikrobloga

Jestem suchoklatesem i bede robil mase. Diete i odzywianie mam w pelni ogarniete i kiedys robilem juz mase w domu z 66 do 78kg w 1.5roku, ale przestalem cwiczyc i wrocilem do punktu wyjscia.

Teraz chce wrocic do cwiczen, ale na silowni. Jaki plan treningowy bedzie odpowiedni? Nie mam kompletnie pojecia jak sie cwiczy na silowni i podejrzewam, ze polowe czasu bede zdejmowal po kims obciazenie xD

Polecicie na start jakis FBW? Chyba lepsze to na poczatek niz splity? I jak czesto cwiczyc dane grupy miesniowe?

Btw jem to samo od 5 lat wiec grindowanie i powtarzalnosc cwiczen tez nie powinny byc problemem. Zalezy mi na tym, zeby to bylo optymalnie w miare zrobione, wiem ze glownie sie liczy dieta na masie, ale nie chce cwiczyc na slepo jak down jak kiedys.

#silownia #mikrokoksy
  • 11
@jegertilbake z tym jedzeniem tego samego to uważaj, bo możesz mieć niedobory mikroelementów

Na początek fbw Sakera jest proste, łatwe i skuteczne, tylko musisz nauczyć się poprawnie wykonywać ćwiczenia, ale generalnie najtrudniej to zacząć
M.....k - @jegertilbake z tym jedzeniem tego samego to uważaj, bo możesz mieć niedobo...
Na początek 3 razy w tygodniu FBW z ćwiczeniami wielostawowymi. Jak nigdy nie ćwiczyłaś, to najlepiej weź jakiś trening personalny na siłę. Przynajmniej zobaczysz poprawną technikę ćwiczeń. Plan ci w cenie treningu pewnie ułożą.