Wpis z mikrobloga

właśnie nie wiem, czy tak było, czy coś się ostatnio powiększyło i dlatego zwróciłem uwagę

@wonsz_smieszek: świeżo po montażu ościeżnica potrafi pracować i po kilku dniach możesz mieć taką niespodziankę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@wonsz_smieszek: ja bym dał szpachle, så cuda do drewna. Można kupić proszek rozrobic z wodą, przyjmuje on farby na bazie wodnej jak i olej. Chyba najlepsze rozwiązanie. Silikonu nie pomalujesz później ładnie
  • Odpowiedz
@PMV_Norway: dobry pomysł :)

@powaznyczlowiek: @PelenGaz: chyba już wiem czemu to tak *ujowo wyjszło majstrom. Belki ościeżnicy (ze strony przeciwnej do zawiasów) powinny być połączone (spięte) w narożach takimi klamrami-łącznikami (pic rel). U mnie tego w ogóle nie ma, każda belka (pionowa, górna) jest osobno przyłapana na silikon na końcach... Mogę sobie po prostu każdą z osobna wyjąć. Nic nie jest spasowane i zmontowane na sztywno.
wonszsmieszek - @PMVNorway: dobry pomysł :)

@powaznyczlowiek: @PelenGaz: chyba już...

źródło: comment_c0UCrEsOStLOQTAiLoyMhFLPD06Cal6r.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
U mnie tego w ogóle nie ma, każda belka (pionowa, górna) jest osobno przyłapana na silikon na końcach... Mogę sobie po prostu każdą z osobna wyjąć. Nic nie jest spasowane i zmontowane na sztywno.

@wonsz_smieszek: ohui to kto ci to robił? reklamuj to, bo żaden producent nie zaleca takiego sposobu montażu

Ościeżnica nie musi być wcale połączona na zaciski, czy na kołki. Ważne by była dobrze odcięta. Trochę się orientuję
  • Odpowiedz
@powaznyczlowiek: o gwarancji nie rozmawialiśmy, bo w sumie co to można schrzanić przy drzwiach do kibla :D Otwierają się, zamykają - działa. Szpar też nie było widać, bo silikon maskował. Teraz zauważyłem, bo puścił i się zrobiły duże ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wydaje się nietrudne do poprawki, ale wkurza fakt, że trzeba się tym zająć.
@PMV_Norway:
  • Odpowiedz