Wpis z mikrobloga

Na prośbę @PanDarcy chciałabym przedstawić wam jak wyglądała tak legendarna selekcja panów na #badoo czy innym
#tinder kiedy jeszcze miałam tam konto
Wygladalo to tak:najpierw wstepna selekcja po fotkach. Kto odpadał zapytacie. Pewnie same chady zostawały. Otóż nic bardziej mylnego. Odpadali zatem: Panowie w ortalionie, karki z fotkami z silowni (niezaleznie od bycia albo nie bycia chadem) ludzie starsi o wiecej niz 6 lat albo mlodsi o wiecej niz 5 ludzie łysy. Kolesie obok zdjecia fur statków czy innych drogich automobili z fotkami typu "udaje że mój". Ludzie w kiblu lub łazience, w ciemnych okularach ala cwaniak , ludzie generalnie pozujący na cwaniaka z fotkami gołej klaty z wakacji ,ludzie z fotkami lezac na łóżku. Ludzie z eksponowanymi golymi klatami. I ludzie nie dbający o podstawową higiene. Moze kryteria wydają sie błache ale tak odpadalo ok 65 proc panów. Następnie przyszedł czas na sprawdzanie czy mam jakies wspolne zainteresowania. Z miejsca skreślałam tez panów z zainteresowaniami typu: armani legia puma adidas dobra zabawa piwo wyborowa sex przyjemnosc i inne sugerujące wieksze lub mniejsze upośledzenie czy nastawienie tylko na przygodny sex słowa. Szukalam raczej ksiązek, wspólnych gier komputerów technologii, programowania biologii zwierzat gry o tron itp. Generalnie czegos ciekawego gdzie nawet zbieranie kapsli mogło się wyróżnić Jednoczesnie czytalam tez opis trzymając sie tego aby byl ciekawy ladnie napisany i niezbyt nahalny.I tak z ok 100 osób potrafiło zostać 7 mimo ze jesli chodzi o wyglad to wymagan specjalnych nie mialam ot normalny facet. Nie pisałam też do facetów 10 na 10 bo sama sie taka nie czuje. Tak wiec po tym wszystkim przychodził dopiero czas na ocene ktory z gosci gdzie zainteresowania byly zbliżone podobał mi sie bardziej. Mam nadzieje ze udalo mi sie choc po czesci przyblizyc wam jak moze to wygladac i czego unikać.( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 64
@Snap-Dragon: Ja też mam podobną selekcję.
Jak widzę zdjęcia z alko w krzakach, zdjecie w bieliźnie, zdjęcia samej twarzy, filtry czy zdjęcia w toalecie od lustra to automatycznie odpada 60%
Potem #!$%@? opisy oraz ich brak dyskwalifikujo. Można powiedzieć, że zostaje 10% . Późnej ortografia w rozmowie, zainteresowanie itd...
Odpadali zatem: Panowie w ortalionie, karki z fotkami z silowni

Karynki też lecą w lewo

ludzie starsi o wiecej niz 6 lat albo mlodsi o wiecej niz 5

od tego są ustawienia, po co sobie utrudniasz życie?

ludzie łysy

ehhh (,)

Kolesie obok zdjecia fur statków czy innych drogich automobili z fotkami typu "udaje że mój".

U różowych takie forki praktycznie nie występują

Ludzie w kiblu lub łazience,
@blawatek: niestety wiekszosc panow na tinder to takie ameby umysłowe. Opis "jestem królem i fotka gdzie armani na koszuli wszedzie gdzie sie tylko da. W dodatku gosc pijany albo fotka taka ze na 1 planie zegarek i (nawiasem mówiąc podrobiony) i reka to samo okulary. Znam 1 osobe ktora ma oryginalne raybany. Ale hehe na aliexpress tanie a glupie dziewuchy i tak sie nie zorientują.
z ciekawości jakie są twoje wymagania dotyczące kobiet ?

@Snap-Dragon: Ja jeśli chodzi o wygląd, to zwracam uwagę głównie na sylwetkę. Pozostałe preferencje mają mniejsze znaczenie, bo nie wykluczam z ich powodu kogokolwiek. Dalej w grę wchodzi charakter, ale ten objawia się dopiero w rozmowie i spotkaniach (za opis odrzuciłbym tylko w skrajnych przypadkach). Przeważnie tu (przy charakterze) robiłbym największy odsiew (bo z wyglądu raczej większość pań mi się podoba), gdyby
@Snap-Dragon: Złym jest przypisywanie swoich cech innym, ale przecież to, co napisałaś brzmi jak jakieś oczywiste oczywistości, których należy unikać i wydawało mi się, że ktoś na poziomie nie powinien tak pisać.

No chyba, że taki obraz społeczeństwa, a moje standardy, do których się przyzwyczaiłem, to swoiste Spitzenklasse i człowiek za mało się docenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Snap-Dragon: Po prostu wymagasz mnóstwo dupereli, które nie świadczą o człowieku i mają znikomy wpływ na związek. Wiadomo, że druga osoba musi nam się podobać, więc kwestie wizualne są bardzo ważne, ale skreślać kogoś bo skorzystał z lustra w łazience, czy dlatego, że sobie leży na łóżku (czy w ogóle za jakąkolwiek pozę i miejsce). Czasem ludzie robią to dla jaj, czasem bo tak ich natchnie, a czasem bez świadomości jak
@Snap-Dragon: Bo nie znasz kontekstu zdjęcia i nie wiesz na 100% z jakim człowiekiem masz do czynienia. Po prostu chodzi o dawanie szansy, a nie sortowanie ludzi po najmniejszych detalach. Potem dziwić się, że tak ciężko znaleźć partnera/partnerkę (bo faceci też tak często postępują niestety).
@Snap-Dragon: Podałem swoje typy, których się czepiam, a ty wyskakujesz z czymś, co wiadomo, że jest normalnym wymaganiem.

A tak na marginesie, to nasze gołe klaty są odpowiednikiem waszych dekoltów, zdjęć w strojach kąpielowych, czy innych pokazujących więcej ciała. Ja z tego powodu nie dyskwalifikuję, ale tu akurat rozumiem różnice w postrzeganiu tego aspektu (przez co sam takowych fot nie daję).
@Snap-Dragon: Przyznam, że trochę przesadziłem z tym "wymieniłaś dużo". Sugerowałem się tą łazienką i łóżkiem, a także nieco krzywo spojrzałem na parę innych (np. łysa głowa, zdjęcia przy pojazdach), które jednak po zastanowieniu się mógłbym uznać za zasadne.
@PanDarcy: ja w zasadzie nic nie wymieniłam bo w kontekście całości chodzilo zeby facet był ciekawy spokojny i inteligentny bo te wasze chady o ktorych wszyscy piszecie to jak dla mnie nygusy od ktorych warto sie trzymać jak najdalej i dlatego smieszy mnie jak ktos lepiej wie kto mi sie podoba( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Snap-Dragon: Ja rozumiem słowo "chad" jako kogoś, kto jest dla kobiet (bądź części z nich) 10/10. Może to być zarówno typ, który najczęściej jest przywoływany na tagu, ale też ktoś zupełnie inny z wyglądu, z zachowaniem warunku obiektywnej atrakcyjności (tzn. nie schodzi w ocenach poniżej 8/10).