#zolnierzewykleci Moja babcia jak dowiedziała się jakis czas temu, że beda w szkolach promowac postawe zolnierzy wykletych to pytala: Czy to znaczy , ze beda uczyc krasc zboze i gwalcic dziewczyny?
@Andreth: Znowu na komunistyczna propaganda. A około miliona ludzi było zaangażowanych w powstanie antykomunistyczne, które wybuchło w Polsce na przełomie 1944/45
@kaczor: Tia...znam takie historyjki. Okazuje się, że babunia była utrwalaczem i przesłuchwała polskich patriotów z pistoletem TT w ręku. A może tylko doniosła na bogatszego sąsiada do UB?
@fryferykkompot: ja przekazuje relacje bezpośrednich świadków a ty piszesz farmazony ... a jak coś do twojej wizji nie pasuje to ubliżasz i atakujesz personalnie
@fryferykkompot: tak, rolnicy masowo zapisywali się do PPR i UB na podlaskich wsiach ... i to ja sieję brednie? ... koleś po obławie Augustowskiej to tutaj nic nie było ...
rolnicy masowo zapisywali się do PPR i UB na podlaskich wsiach
@kaczor: Aha. Przecież to nieprawda. W całej Polsce wschodniej władza ludowa nie miała zakorzenienia. Do UB zapisywali się przeważnie dawni ALowcy. Na Podlasiu to działał Młot i miał ogromne poparcie w terenie. Na Lubelszczyźnie - Zapora.
BTW, zdajesz sobie sprawę, że przez kilka lat rządów Sławoja-Składkowskiego zamordowano więcej protestujących robotników i chłopów niż przez cały okres PRL 1956-1989? (Wliczając w to Poznań 1956). I to przyjmując oficjalne dane rządu II RP i nieoficjalne PRL.
@Andreth: No weź jeszcze powiedz w porównaniu do III RP. Ty serio porównujesz zupełnie inne czasy? W czasie II RP chłopi to się nie pierdzielili w tańcu tylko mordowali urzędników co im się
@Andreth: Ilu członków i sympatyków ORP było na listach wyborczych PO w wyborach samorządowych w Warszawie? Ja słyszałem o 50-ciu. Ilu z nich zdobyło mandaty?
Komentarz usunięty przez moderatora
@Andreth: Znowu na komunistyczna propaganda. A około miliona ludzi było zaangażowanych w powstanie antykomunistyczne, które wybuchło w Polsce na przełomie 1944/45
@kaczor: Babcia z PPRu...
a moja babcia widziała kosmitów...
@kaczor: Ja opieram się na wiedzy historycznej, Ty powielasz propagandowe brednie czerwonych.
Kolego trollujesz. Ci "pokrzywdzeni" to członkowie PPR i UBowcy...
@kaczor: Aha. Przecież to nieprawda. W całej Polsce wschodniej władza ludowa nie miała zakorzenienia. Do UB zapisywali się przeważnie dawni ALowcy. Na Podlasiu to działał Młot i miał ogromne poparcie w terenie. Na Lubelszczyźnie - Zapora.
ORP
@
@Andreth: No weź jeszcze powiedz w porównaniu do III RP. Ty serio porównujesz zupełnie inne czasy? W czasie II RP chłopi to się nie pierdzielili w tańcu tylko mordowali urzędników co im się
@Andreth: Podaj źródło tych enuncjacji.
@Andreth: Ilu członków i sympatyków ORP było na listach wyborczych PO w wyborach samorządowych w Warszawie? Ja słyszałem o 50-ciu. Ilu z nich zdobyło mandaty?
Komentarz usunięty przez autora