Wpis z mikrobloga

Pamiętajcie mirki - genetyka to szmata i mówię Wam to jako osoba mogąca startować w konkursach kulturystycznych (podobno). Spytacie dlaczego? A jak inaczej określicie genetykę osoby, która tylko od biegania, sportów zespołowych (siatka, kosz, piłka nożna), z ćwiczeń "siłowych" robiąca może raz w tygodniu (albo i nie) ~50brzuszków i ~50pompek ma widoczny 6pak w wieku ~15lat? I nie chodzi tu o niedowagę, bo na tle rówieśników wygląda na osobę rozbudowaną. A przeciętny przegryw ? Sami wiecie.
#przegryw #truestory #wygryw
  • 14
@fesaczi: Jak dłużej się nad tym zastanowię też ciężko mi w to uwierzyć, ale zrobię na siłowni ~2serie bicka i już mam wszystkie żyły widoczne. Od samych martwych ciągów możesz u mnie zobaczyć każdą żyłę na ręce. (od ~3lat trenuje, obecnie 19)
@lookinggood: masz racje, 4razy w tygodniu po 45minut na WF (realnie z 30) grania w siatkówkę, piłkę i koszykówkę to idealny sposób na zrobienie niezłej sylwetki. (no i jak ciepło to z kolegami w piłkę czy jeszcze raz w tygodniu 2lekcje SKS) Powiedz to na przykład Szymańskiemu, który gra w piłkę od wielu lat i wygląda jak chłopaczek. Po prostu genetyka.
@fesaczi: Obecnie 175/~79, wtedy było pewnie ~170/~70, nie spisywałem.
@CzeXD: Specjalista ze mnie żaden, ale w treningu najważniejsza jest systematyka i stabilność formy. Ostatnio nie trenowałem 3tygodnie, potrenowałem tydzień i na sprawdzianie wyrównałem swoje rekordy życiowe ważąc 1,5kg więcej niż podczas robienia ich. Jaki wniosek? Jak wytrenuje swoje i złapie trochę świeżości, to z taką samą wagą dołożę 5-10kg. No i pozwolę sobie otagować #dwuboj
@Paayor: ja w wieku 15 też miałem 6pak nic nie robią tylko pykając w piłkę i chodząc chętnie na WF xD po prostu znajdź sobie zajęcie mądre i tam ćwicz, zobaczysz wtedy jaki jesteś słaby i dopiero wtedy będziesz mógł się zachwycać jak do czegoś dojdziesz.
@Paayor: kolejny który #!$%@? o genetyce i wydaje mu się, że coś wie.
Powiem Ci jak to wygląda jeśli chodzi o sporty sylwetkowe - genetyka tutaj jest bardzo znacząca akurat, ale mieć gen nie oznacza tego, że mając 15 lat miałeś six pak czy w miarę szerokie ramiona w porównaniu do rówieśników. Genetyka w sportach sylwetkowych to to, kiedy już jesteś zbudowany po jakimś dłuższym czasie treningow i uwaga, nadal robisz