Aktywne Wpisy

maly_rubinek_ +17
Zauważyliście, że akcja większości polskich filmów i seriali ma miejsce w przeklętej Warszawie? Chcę zapomieć, że te miasto w ogóle istnieje, a muszę je nadal oglądać. Za jakie grzechy?

lubie-sernik +21
Jakiś typ chrapie... Duszno mi tu, nie mogę spać (╯︵╰,)
Nie chce być w tym szpitalu już
Nie chce być w tym szpitalu już

Mircy, szukam kawiarki dla dziewczyny na święta w cenie do 150-200 zł. Zależy mi żeby pozwalała zrobić 2 kawy na raz, była w miarę solidna i po 2 użyciach nie była okopcona (bo podobno tak się dzieje). Zupełnie się w temacie nie orientuję, więc jeśli napisałem jakąś głupotę, albo nie sprecyzowałem to wybaczcie ( ͡° ʖ̯ ͡°).
@pilot1123: Nie mają, chyba poszukam czegoś z Bialetti,
No właśnie nie bardzo. Miałem jakąś marketową, teraz kupiłem Bialetti. Jak dla mnie czuć różnicę, uważam że warto dopłacić.
@venividi: wybierz Bialetti Kitty/Venus. Nie bierz nic aluminiowego. Ponoć niezdrowe (różne opinie). Bardziej przeszkadza jednak metaliczny posmak. W dodatku umycie płynem do naczyć tylko pogarsza sprawę. No i nie da się na indukcji używać, choć są hybrydy ze stalowym spodem i aluminiową górą.
Ile to jest dla Ciebie dwie kawy? Z mlekiem jest średnia, wolę zwykłą czarną, więc w standardowym kubku mam jakieś 3/4 zalane. Kawiarka na 6 tz czy 6 filiżanek. Teoretycznie 300ml ale w praktyce jakieś 250-270. Jak pije w filiżance to