Wpis z mikrobloga

Jak myślicie warto brać? # 7.1 i .NET Core 2.0 dla programistów aplikacji wieloplatformowych żeby coś poczytać o .net core?
Nowość więc ciężko o jakieś opinie niestety.

teraz promocja w helionie więc miałbym za połowę ceny.
#helion #programowanie
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@carving85: prawda jest taka, że lada moment wchodzi C# 8 i NET Core 3.0, ale tak zawsze można mówić bo .NET Core pędzi. Jako ksążka do wejścia w .NET Core wydaje się okej :), o ile wcześniej nie miałeś styczności z .net, bo jak widzę po spisie treści to autor tłumaczy to od podstaw
  • Odpowiedz
@szmichal: Tutaj to jest pytanie do ciebie czy chcesz iść od razu w .net core czy więcej podstaw c#.

@kubsle: No właśnie to mnie zniechęca bo styczność z .net to mam w pracy i szukam czegoś o .net core co by sobie po pracy to porobić.

No i taka prawda że nie ma co patrzeć że lada moment wychodzi coś nowszego bo to wtedy nic nie warto było
  • Odpowiedz
Nie ma lepszego źródła do nauki .net i c# jak dokumentacja microsoftu.

@Priya: Dokumentacji to się generalnie używa jak się chce czegoś konkretnego a nie żeby krok po kroku z zachowaniem jakiejś logicznej chronologii przelecieć przez wiele zagadnień i się z nimi zapoznać. Czasem z książek jakieś protipy można wyciągnąć, których w dokumentacji nie ma. W momencie jak nie wiesz czego potrzebujesz albo co możesz zrobić, to nawet nie wiesz
  • Odpowiedz
@Khaine: Nie wiem co masz na myśli, moim zdaniem są przykłady które pokazują też jak się zorientować ogólnie, z tworzeniem projektu od zera włącznie
  • Odpowiedz
  • 0
@Priya Ja zawsze odczuwałem niedosyt po ich tutkach. Nie obrazują dobrze całości sytuacji, tylko starają się udowodnić że to proste i potem się można nadziać.
  • Odpowiedz