Wpis z mikrobloga

Prawactwo na wykopie jak zwykle w formie.

W tym znalezisku -->> https://www.wykop.pl/link/4656989/arabia-saudyjska-torturuje-kobiety-wiezione-za-walke-o-prawa-kobiet/ prawaki przechodzą samych siebie pod względem ignorancji, hipokryzji i k-------a logiki.

Przypomnijmy - znalezisko mówi o torturach na feministkach, które walczyły w Arabii Saudyjskiej o prawa kobiet. A prawaki są oburzone tym, że feministki nic nie robią, chociaż w więzieniu znajdują się feministki, które coś robią. Wykopfejs.jpg jak takie coś czytam.

Oczywiście gdy dojdzie do sytuacji gdzie Arabia Saudyjska będzie torturować nie feministki, a już chrześcijan, to pewnie też będzie to wina lewactwa. A może warto byłoby wtedy zapytać naszych kochanych katolików:

- kiedy zostanie ogłoszona pierwsza krucjata...?

#neuropa #bekazprawakow
waro - Prawactwo na wykopie jak zwykle w formie.

W tym znalezisku -->> https://www...

źródło: comment_K9eyXuLMq2viFjdSDNksRmxXmDkBoKYF.jpg

Pobierz
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Banek5000 edit: ja mówię o feministkach na zachodzie które mają w dupie to, co dzieje się w krajach muzułmańskich. Kobiety tam sobie same nie poradzą. Ktoś kiedyś robił Manifę w geście solidarności z kobietami w takich krajach? Ktoś się domagał chociaż sankcji? Czy tylko parytetów do sejmu?
  • Odpowiedz
@To_ja_moze_pozamiatam:

i co z tego?

dopiero napisałeś

Gdyby feministki walczyły o prawa tych kobiet głównie- a nie o nieistniejące "wage gap" albo parytety to ja bym je wspierał.

czyli to z tego że według własnych słów powinieneś je wspierać a nie mieć z nich bekę.
  • Odpowiedz
@To_ja_moze_pozamiatam: no kolejny. Znalezisko jest o tym, jak feministki trafiły do więzienia za walkę o prawa kobiet i dalej czytam, że feministki nic nie robią albo zajmują się pierdołami. Piękne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
ja mówię o feministkach na zachodzie które mają w dupie to, co dzieje się w krajach muzułmańskich. Kobiety tam sobie same nie poradzą. Ktoś kiedyś robił Manifę w geście solidarności z kobietami w takich krajach? Ktoś się domagał chociaż sankcji? Czy tylko parytetów do sejmu?

@To_ja_moze_pozamiatam: op wrzucił artykuły opisujący takie protesty na zachodzie.
  • Odpowiedz
@Banek5000
@waro Ale ja teraz i ludzie komentujący znalezisko o których piszesz mówimy o feministkach w krajach zachodnich. Z tamtymi ja się jak najbardziej zgadzam. Pretensje mam do "naszych " które idee feminizmu zamieniły na mierzenie jak ludzie bardzo rozchylają kolana gdy siedzą...
  • Odpowiedz
Szkoda, że to wyjątek a nie główny cel OGÓŁU całego ruchu.

@To_ja_moze_pozamiatam: Że co? Głównym celem polskich czy angielskich feministek mają być prawa kobiet w Arabii Saudyjskiej? Niby z jakiej paki?
  • Odpowiedz
@waro a czemu nie? W Arabii też żyją kobiety! A chodzi o prawa wszystkich kobiet czy wybranych? Idąc twoim porównaniem czemu chrześcijanie w Polsce nie zajmą się tylko Polska? Nie ładnie tak je zostawiać same. A czemu feministki miałyby walczyć tylko w swoim kraju? W Europie kobiety mają nieporównywalnie więcej praw nic w krajach muzułmańskich. Podstawowe prawa zostały tu zrównane z mężczyznami. Właściwie nie ma o co walczyć. Nie rozumiem czemu
  • Odpowiedz
@To_ja_moze_pozamiatam: ale się już miotasz w tej logice. Polskie feministki zajmą się przede wszystkim sprawami kobiet w Polsce, tak samo jak:
- polscy lekarze będą domagali się podwyżek dla lekarzy w Polsce, a nie w Jemenie
- polscy geje będą domagali się związków partnerskich w Polsce, a nie w Egipcie
- polscy miłośnicy marihuany będą domagali się legalizacji trawki w Polsce, a nie w Chinach

I nie ma tu nic
  • Odpowiedz
@waro ale co ty porównujesz?? :D
Wszyscy oni są na początku swojej walki.
Feministki na zachodzie osiągnęły swoje cele i zajmują się pierdołami! Zamiast walczyć o te same cele w innych krajach. Problem polega na tym, że taka jest kultura tamtych krajów i taka walka jest bardzo trudna oraz wymaga przyznania że taka kultura ssie. A to się gryzie z lewicowym podejściem. Porównujesz palenie trawki do przymusowych obrzezań kobiet i kamieniowania
  • Odpowiedz
@waro: W EU nie ma już dyskryminacji kobiet. Wszelkie niespełnione feministki zapraszam do Arabii sudyjskiej aby spełniały swoją misje podobnie do chrześcijańskich misjonarzy na zadupiach świata. Darcie p---y na Facebooku i szukanie dyskryminacji na sile w swoim kraju to żenada.
  • Odpowiedz
@waro: Skad masz pewność, że ci ludzie sa katolikami?
To niewierzacy nie moga być tymi Waszymi "prawakami", moga być tylko "lewakami"?
  • Odpowiedz