Wpis z mikrobloga

#komputery
#pcmasterrace
#gry
#gaming

Zajebiście jest mieć w--------ą kupkę wstydu gier, poważnie. Wszyscy jakieś Rtxy 2080ti, Gtxy 1080ti, i7 9900K czy Threadrippery za cenę samochodu coby wycisnąć maksa a ja sobie teraz pykam na siedmio letnim 2500K za czapkę gruszek i 1050ti za cztery i pół stówki w Dishonored 4K i lata to na full w 60fps, szok. Wcześniej sobie popykałem w Tomb Raidera z 2013r w 1080p/60fps i jest miodnie. Polecam ten styl życia( ͡° ͜ʖ ͡°)

A tak przy okazji to jeśli dalej postęp fizyki w grach będzie tak żałosny a w zasadzie nieistniejący to mój cep będzie ze mną dekadę i nadal jakoś wyrobi, masakra. K---a, procek za 200zł któremu niebawem stuknie osiem (!!!) lat po lekkim OC jest na poziomie i3 8100 który obecnie kosztuje prawie siedem stów, komedia. Dobrze że AMD dało radę z Ryżem bo byśmy kupowali tego 8100 za 1K+...
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tysonic: wg statystyk steam'a takie 1080 posiada mniej niż 1% ludzi (a jest ok 150milionów założonych kont), a kazdy kto gra an PC ma steam'a, tak chciałem dodać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ale masz racje, jakiś taki zastój nastąpił, pamiętam, że Crysis - to był przełom, teraz to większosć gier od conajmniej 5ciu lat podobnie graficznie wygląda, ale za to inne smaczki wskakują (żywy świat, detale)
  • Odpowiedz
@kirk85: No te detale to coś słabo bo nie przypominam sobie fps`a który wyszedł po pierwszym Crysisie w którym można by na przykład skosić serią z giwery drzewa, pojedyńcze gałęzie, destrukcja jakichś budynków czy innych takich to też bodajże tylko w Battlefieldzie jest bo w większości gier to nie można nawet żarówki zestrzelić, no dramat. W tym temacie nie rusza się kompletnie nic. Ale jeszcze gorzej jest jak przypominami się
  • Odpowiedz
@skyluker: Ten kosztował dokładnie 930 także zgadzam się. Ale z drugiej strony to tak jak napisałem - obecny i3 8100 którego nie podkręcisz ma wydajność mojego po oc a kosztuje trzy razy więcej, siedem lat później.
  • Odpowiedz
@danon189: Od strzała kupiłem - Palit Kalmx z ponad dwuletnią gwarą, wszystko z morele z paragonem. Dodatkowo cenę zbiłem do 420zł monetami allegro. W budżetowej obudowie Spc Regnum Rg1 gdzie na piwnicy mam wentyl 120mm@600rpm który jest jakieś 5cm pod kartą ten Palicik maksymalnie osiąga 52C kiedy w pokoju mam jakieś 25C. Także cisza, spokój a pobór prądu znikomy. Jestem zadowolony. Rok temu miałem bydle gtx 1060 6gb Xtreme od
  • Odpowiedz