Wpis z mikrobloga

Robiliście kiedyś pierogi smażone na głębokim tłuszczu? Nie gotowane i obsmażane na patelni, tylko takie surowe od razu wrzucane na głęboki tłuszcz.
Na YT widziałam jak Anglik to zrobił i ciekawi mnie czy ktoś z was ma taki styl robienia pierogasów?

To ma sens w sumie, takie nadziewane mozzarellą i mięsnym farszem.
#gotujzwykopem
H.....a - Robiliście kiedyś pierogi smażone na głębokim tłuszczu? Nie gotowane i obsm...

źródło: comment_AJWhKoDViTw9HhwlpssDc9v0D8zcW9sk.jpg

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hannahalla: wiele poptraw mozesz smazyc na głebokim tłuszczu, w Szkocji smaża tak pizze (deep fried), mozna usmazyc marsa w ciescie, pychota, ser w ciescie, jajka, bekon, truskawki i co jeszcze Ci tylko przyjdzie do głowy
  • Odpowiedz
@Hannahalla: ogólnie to zamiast zwykłych pierogów polecam Gyoza. W sumie można lepić jak normalne, ale farsz jest dużo lepszy. Zamiast ugotowanego wczesniej mięsa wrzucasz surowe, które dochodzi wraz z pierogiem na patelni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Hannahalla: ja tylko raz odgrzewałem we frytkownicy i były zajebiste :D hmmm a to nie jest przypadkiem pomysł na takie polskie panzerotti? o ile dobrze pamiętam to tak się właśnie przygotowywało te danie?
  • Odpowiedz