Wpis z mikrobloga

Robiliście kiedyś pierogi smażone na głębokim tłuszczu? Nie gotowane i obsmażane na patelni, tylko takie surowe od razu wrzucane na głęboki tłuszcz.
Na YT widziałam jak Anglik to zrobił i ciekawi mnie czy ktoś z was ma taki styl robienia pierogasów?

To ma sens w sumie, takie nadziewane mozzarellą i mięsnym farszem.
#gotujzwykopem
H.....a - Robiliście kiedyś pierogi smażone na głębokim tłuszczu? Nie gotowane i obsm...

źródło: comment_AJWhKoDViTw9HhwlpssDc9v0D8zcW9sk.jpg

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hannahalla: nie robiłem, jestem ciekawy ale z drugiej strony wydaje mi się że to jest dobre na kilka gryzów. pierogi same w sobie są dość zapychające i ciężki a jeszcze zrobione we fryturze to jakoś czuję na dystans że pierwsze 3 będą zajebiste a po 4 będzie się chciało rzygać. nie jadłem takich ale takie mam wrażenie
  • Odpowiedz
@Dusha: z tego co doczytałam to te ze zdjęcia przed usmażeniem były obtoczone w roztrzepanym jajku i panko (starta i ususzona bułka, czyli w sumie można użyć bułki tartej)
  • Odpowiedz
  • 1
@Hannahalla robię takie od lat na każde święta :) przepis normalny jak na ciasto do pierogów, a nadzienie z samych suszonych leśnych grzybów z podsmażoną cebulką i sporą ilością pieprzu :)
  • Odpowiedz