Aktywne Wpisy
![LetMeStay](https://wykop.pl/cdn/c0834752/93843bb9ecde9097301d3dfa5f89e6246484eff51bed116737343be97dde861c,q60.jpg)
LetMeStay +199
Zmiany na lepsze.
![LetMeStay - Zmiany na lepsze.](https://wykop.pl/cdn/c3201142/6dde63e637563f8a162a8830803fb284123338a6aa01ea209867b01cea9cc5f3,w150.jpg?author=LetMeStay&auth=e3e0af5b2dbde6e19653e6409c2d0d9b)
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz![Nick_Login](https://wykop.pl/cdn/c0834752/de6eb318ce038271146b5200d36866d09861b2e5f078bb86bc5ed54217bc71f6,q60.jpg)
Nick_Login +55
Uwaga, anony, mam ważny komunikat. Tak wygląda #szaramyszkadlaanonka, a nie te wasze poszpachlowane lambadziary, które wrzucacie na tag.
Kiedyś było takich więcej. Dziś jedna na milion.
#tinder #rozowepaski
Kiedyś było takich więcej. Dziś jedna na milion.
#tinder #rozowepaski
![Nick_Login - Uwaga, anony, mam ważny komunikat. Tak wygląda #szaramyszkadlaanonka, a ...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/9129b463d5eba03cb4385d66ff1dbf569459d17087868f44376023d885b99625,w150.jpg)
źródło: smda
Pobierz
10/100
Jajka duszone w pomidorach, czyli prawilne śniadanie szakszuką zwane.
W okresie jesienno zimowym szakszuka mieści się w moim TOP5 śniadań! Ja dzisiaj postawiłam na prostą formę. Jeśli wcześniej mieliście okazję ją robić/jeść, chętnie dowiem się w jakiej formie lubicie najbardziej, z jakimi dodatkami?
Czas: 20 minut
Co potrzebujemy?
- Duży pomidor lub dwa mniejsze
- Dwa jajka
- Ostra papryka mielona
- Zioła prowansalskie
- Sól i pieprz do smaku
- Pół łyżki masła
Przepis:
- Pomidory wyparzamy we wrzątku, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
- Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojone pomidory, podsmażamy je do momentu, gdy woda z pomidorów odparuje.
- Pomidory doprawiamy solą i ostrą papryką (jeśli dysponujecie świeżą ostrą papryką, to można dodać ją na etapie wrzucania pomidorów).
- Do pomidorów wbijamy jajka i dusimy pod przykryciem przez kilka minut.
- Przykrycie ściągamy, jajka posypujemy ziołami prowansalskimi i trzymamy na gazie jeszcze przez minutę.
Smacznego życzę ja, @aiclooo!
#foodporn #jedzzwykopem #gotujzwykopem #glupiewykopowezabawy #sniadanie #jajkanasniadaniekazdegodnia #mikrokoksy
źródło: comment_PgFbFqf7J9XYtplYjeVjwNxKCBnXYaXJ.jpg
Pobierzźródło: comment_rRYsHEGSKkpLm9N3LxDOHjDN2eOS7Ckj.jpg
Pobierzźródło: comment_Z0wgJ05MlY73xQFMIxlTy7JoOEDWoXvL.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@mlodysum: Wczoraj pierwszy raz w życiu (a mam bliżej 40 niż dalej) jadłem świeżą kolendrę (jako dodatek do chana masala - coś w rodzaju curry, ale z ciecierzycą i bez mięsa). Teraz w końcu wiem, o co chodzi Tomkowi Kopyrze z bloga blogkopyrakom, gdy mówi że w piwie czuć kolendrę... A samo zielsko całkiem smaczne, coś jak liście pietruszki w wersji pro.