Aktywne Wpisy
Krolowa_Nauk +347
Masakra, staram się śledzić wszystkie wpisy odnośnie obecnej sytuacji powodziowej, ale przekopywanie się przez te durne heheszki to jakiś koszmar. Co drugi wpis to jakieś szurstwo albo nabijanie się z tragedii "bo mnie to nie dotyczy i nie mój problem". Ludzie potopili swoje i tak już niewielkie zasoby empatii czy o co chodzi? Przykre bardzo...
Wszystkim, których dotknęła ta tragedia bardzo współczuję i mam nadzieję, że jak najszybciej uda się opanować sytuację
Wszystkim, których dotknęła ta tragedia bardzo współczuję i mam nadzieję, że jak najszybciej uda się opanować sytuację
lakukaracza_ +83
#powodz Serce pęka
Wczoraj się kłóciłem z typem, że 1, bo 2 wyjeżdza z parkingu (stoi tam dodatkowy znak). Typ twierdzi, że 2, bo są linie warunkowego zatrzymania i jest strefa i reguła prawej dłoni.
#samochody #motoryzacja #prawojazdy #pytanie #kiciochpyta #pytaniedoeksperta
@Komornickus: jak ma prawko to niech lepiej odda bo k---a przed każdym wyjazdem będzie się zatrzymywał bo reguła prawej dłoni? xD
wyjeżdżający z parkingu też mają linie
Dalej pytanie o umieszczenia znaku parkingu. Czy jest on na samym wjeździe? Czy ma jakieś dodatkowe informacje?
A najlepiej daj linka do street view.
W teorii 1.
Komentarz usunięty przez moderatora
Zachowanie kierowcy przy włączaniu się do ruchu
W zacytowanym wyżej Art.17 ust.2 powiedziane jest, że należy zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa innym pojazdom i uczestnikom ruchu. Czy to oznacza, że każdy kto jest już uczestnikiem ruchu, czyli porusza się po drodze na którą chcemy wjechać, ma pierwszeństwo przed nami? Odpowiedź brzmi: tak. Nawet, jeśli jest to motorower, rower, lub pojazd zaprzęgowy - każdemu pojazdowi
https://www.google.pl/maps/@51.2112639,17.3879174,3a,75y,85.02h,75.22t/data=!3m7!1e1!3m5!1sqxj6vf5lj_ybGNyd1L8qTA!2e0!6s%2F%2Fgeo1.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3Dqxj6vf5lj_ybGNyd1L8qTA%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D31.096315%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656