Wpis z mikrobloga

@TRicKYmAn: @redmonk:
Nieprawda. Po prostu jesteście nieprzyzwyczajeni do smaku innego niż typowy koncernowy eurolager, najlepiej zalatujący skunksem i żelazem.

tylko dobra jak jest świeża

Nieprawda again.
Wiele z tych piw jest dużo lepsze jak trochę postoi. Od chociażby ten Meteor.
Piwo kraftowe to nie gatunek. Nie można się o nim wypowiadać ogólnikowo.
  • Odpowiedz
@brass: jedno barley wine, wiadomo że w lidlu tylko barley wine i risy sprzedają, czasami portery

no jak słowo "większość" pominąłeś to faktycznie nieprawda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@TRicKYmAn:
Jest wiele gatunków piw które nie są bogato chmielone na aromat - chociażby te z dodatkami pulpy i soku, które teraz są tak bardzo na topie. Oprócz tego kwasy, portery, pilsy, stouty wszelakie (nawet amerykańskie są raczej chmielone na goryczkę), ciemne lagery, marceny, koźlaki, weizeny, piwa belgijskie (saison, witbier, dubbel, trippel, quadrupel, lambic, kriek, frabooise itp), oprócz tego np. piwa z herbatą - także IPA.
No ale IPA i APA
  • Odpowiedz
@brass >Nieprawda. Po prostu jesteście nieprzyzwyczajeni do smaku innego niż typowy koncernowy eurolager, najlepiej zalatujący skunksem i żelazem.

Nie no, moim zdaniem faktycznie są ***jowe. Ilość>Jakość
  • Odpowiedz
@brass Wiadomo, wiem co masz na myśli, ale kurcze, akurat w lidlu te piwka słabe rzucają.

Rockmillowi już te warki starych dobrych ipek się popsuły okropnie, tak samo AleBrowar.
Inne Beczki / Raduga z tymi piwami dla dyskontów to też masówka. Niektórzy mogą sobie obrzydzić krafcik przez to, szczególnie jak kupuje pierwsze piwo kraftowe, a tu piana zamiast piwa albo nawet granat.
  • Odpowiedz
@nowik1492:
Spoko, można powiedzieć, że to są słabe krafty, ale to nadal nie jest poziom eurokoncernolagerów i mówienie, że są obrzydliwe jest takie se, jak się wali eurokoncernolagery na potęgę i oblizuje.
  • Odpowiedz