Wpis z mikrobloga

Czy wie ktoś jak wyświetlić pojedynczy wiersz w tabeli ?
Mam takie zapytanie:
Select rezyseria, scenariusz, produkcja, gatunek, boxoffice, Nagroda from film inner join nagroda on film.IDfilmu=nagroda.IDfilmu where film.tytul like "Czerwona Jaskółka"
Tutaj jest cały php. Kompiluje się ale nie wyświetla tabeli w ogóle. Tabela ze zdjęcia jest uzupełniona na sztywno w htmlu

https://pastebin.com/fYiseWwj
#php #mysql #programowanie
Pobierz Arbuzlele - Czy wie ktoś jak wyświetlić pojedynczy wiersz w tabeli ?
Mam takie zapyt...
źródło: comment_rM3BNxjm8PQzTdQ8pugurO6LvCjVbRxz.jpg
  • 17
jak dla mnie aliasów brakuje ( ͡° ͜ʖ ͡°), ale nie wiem, nie znam się, juniorem nawet nie jestem, i ten like coś nie ten teges też wydaje mi się.
@Arbuzlele: po pierwsze, primo mieszanie polskich zmiennych z angielskimi, bój się boga. Po drugie, primo coś wydaje mi się że zwaliłaś coś z samym wyciąganiem danych przy użyciu php, ale nie wypowiem się do końca, nie pisałem w php od czasów technikum. Więc no, nie znam się ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@g500s tak działa już :D jestem deklem. a wiesz może jak teraz odnieść się do kodowania przy wyświetlaniu z php? Bo tak mogę to zamienić na operowanie na kluczach żeby nie odnosić się do tytułu. No ale w przypadku gdy wyciągam opis filmu nie uniknę polskich znaków i przy wyświetlaniu będę mieć kwiatki.
@Arbuzlele: a tak w ogóle to w MySQL prawdziwe kodowanie UTF-8 to nie utf-8, tylko utf8mb4. W mysql utf-8 może ucinać tekst od rzadszych znaków unicode, np. zdaje się ma problem z emoji.
Można to tak zmienić: ALTER DATABASE dbname CHARACTER SET utf8mb4 COLLATE utf8mb4_unicode_ci;