Wpis z mikrobloga

Cześć, mam pytanie z kategorii #webdev
Mam domenę+hosting na home.pl i chciałam, korzystając z FileZilli, wgrać nowy szablon na stronę. Robię to pierwszy raz w życiu :)
Problem w tym, że nie mam danych dostępowych do serwera (czyli: serwer, port, użytkownik, hasło). Poprzedni szablon był wgrywany przez kogoś innego i nie mam kontaktu do tej osoby. W panelu home.pl widzę tylko informację, że domena jest "przypisana do usługi: serwerXXXXXX" - na infolinii powiedzieli mi, że oni też nie mają dostępu do tych danych, i że muszę się skontaktować z osobą, która zajmowała się wcześniejszym szablonem strony.
Czy da się to jakoś ominąć? :(
a.....a - Cześć, mam pytanie z kategorii #webdev 
Mam domenę+hosting na home.pl i ch...

źródło: comment_K30DkQC2dQ5KLNbcv8JkxKABzduMSJ51.jpg

Pobierz
  • 18
@enslavedeagle: No żeby się do niego dostać :) Czyli co, jak - przykładowo - mój poprzedni programista frontend zmarł (świeć panie nad jego duszą), to już do końca życia będę się musiała wozić na starym szablonie, bo nie mam dostępu do serwera, na którym stoi ten szablon?
@austra: zakładam, że jesteś prawdziwym różowym bo tylko one chcą dostępu do serwera bez danych uwierzytelniających ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Musisz się skontaktować z poprzednim webmasterem, inaczej nie ma opcji.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@austra: ale z tego co zrozumiałem to masz dostęp do panelu home? Czy Ty wykupiłas i serwer i domenę czy tylko domenę? Bo jak masz dostęp (serwer i domena jest na Twoim koncie) to nie ma problemu, aby to zrobić :)
@gkalinowski: @sakson: No właśnie nie ma :( W sekcji Hosting mam info: "Brak elementów do wyświetlenia", mimo że jest to domena z hostingiem (nawet dzwoniłam do home spytać, o co chodzi xd), a w sekcji "Domeny" mam info "Przypisana do: serwerXXXXX" i serwery DNS: dns.home.pl, dns2.home.pl i dns3.home.pl i tyle :(
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@CeZiK_: @austra właśnie, masz przy domenie informacje do jakiego hostingu jest przypisana. Możesz spróbować zalogować się bezpośrednio do niego. A jak okaże się, że nie masz do niego dostępu to po prostu wziąć nowy i podpiąć domenę pod nowy serwer.