Wpis z mikrobloga

Mam 2 pytanka jako 'początkujący' :)
1. Proszę niech ktoś bardziej ogarnięty napisze czy takie jedzenie jest ok czy katastrofa:

Śniadanie - kiełbaski śląskie 240g, 42Białka, 54Tłuszczu, 3.4Węgli - z biedry xd
II Śniadanie - Awokado około 140g
Obiad - Golonka pieczona 320g, 57.6Białka, 48Tłuszczu, 3.2Węgli
Kolacja to jakaś ryba lub kurczak - generalnie różnie.

2. Czy Exogenus Ketones cokolwiek pomaga? Czy jest sens inwestować w coś takiego lub coś podobnego?

#keto
  • 14
@kkk240: Nie wygląda to źle. Chociaż osobiście nie jestem fanem wędlin, z powodu całej maści syfu, jaki dodają do tego rodzaju wyrobów. Lepiej kupować świeże mięso i samemu przyrządzać.

Co do egzogennych ketonów, to jest to moim zdaniem zupełnie bez sensu. Powinieneś produkować własne, z własnego tłuszczu.
@anonymous_derp: Dzięki za info :) nie zawsze mam czas coś robić więc kupuję... ale po prostu chciałem się dowiedzieć czy to nie powoduje jakiegoś "zablokowania keto" czy coś... Generalnie przestraszyłem się bo na czczo paski keto z moczu pokazały równe 0 a w południe już miałem ciemny pasek xD
@kkk240 nie przeginasz z białkiem jak do tego jeszcze ryba lub kurczak?
Bpc - kawa z masłem/olejem kokosowym/innym dowolnym tłuszczem jest mega na dobicie tłuszczu :)
A ketony w moczu to tam #!$%@?, nie chodzi Ci o przecież o to, żeby je wydalać a wykorzystywać
@chixi: no generalnie nie potrafię poradzić sobie z podniesieniem tłuszczu tak żeby mieć kalorie w normie... jedząc tak koło 1800/2000 kcal... ale owszem przy kurczaku na kolację to byłoby przegięcie. Ketony w moczu no bo nie za bardzo chcę się kłóć a chce tylko zrobić sobie porządną redukcję... Niestety słabe mam samozaparcie żeby ćwiczyć więc robię to rzadko niestety i tu jest mój problem.

Czym można innym podnieść tłuszcz? Kawy nie
@kkk240 albo masłem i śmietanką 36%, kiedyś robiłam na mleczku kokosowym z puszki też było ekstra ale nie dało się dużo wypić bo mega tłuste.
Tylko potrzebujesz takiego ręcznego spieniacza żeby ten tłuszcz zemugował bo inaczej będzie fujka
@chixi: A skoro mogę to spytam - brałaś kiedyś jakieś suple wspomagające keto lub cokolwiek?

A inaczej jeszcze - czy powinienem brać jakieś suple/witaminki/cokolwiek XD?
@chixi: Białko nie jest złe, szczególnie zwierzęce. Osobiście byłem w ketozie jedząc jakoś 40% białek 60% tłuszczu, więc nie widzę tutaj problemu. (No, może poza tym, że dieta zawiera rośliny. ( ͡° ͜ʖ ͡°))