Wpis z mikrobloga

Dziś trochę prawdy o #historia Polski. Ktoś to musiał powiedzieć na głos.

Chrzest Polski został nam militarnie narzucony. Mieszko I sprzedał swój kraj okupantom. Mieszko ma przydomek Mieszko od "portfela", bo nas sprzedał. A Mieszko I (Pierwszy), to "portfel pierwszy" = hajs najważniejszy. JAKIE TO LOGICZNE, POSŁUCHAJCIE.

Hand_Solo - Dziś trochę prawdy o #historia Polski. Ktoś to musiał powiedzieć na głos....
  • 13
  • Odpowiedz
@Hand_Solo: w moim odczuciu wszystko zaczęło się pierdzielić od czasów wychodzenia z feudalizmu, po prostu przegapiliśmy rewolucje przemysłowe, do czego się przyczyniły w znacznej mierze konflikty przetaczające się przez nasze terytorium osłabiając potencjał na wielu płaszczyznach i tak się dzieje po dziś dzień (tylko w bardziej wyrafinowany i subtelny sposób). Naszą podmiotową sytuację teraz może zmienić chyba jedynie jakiś kataklizm, albo wielka wojna osłabiająca sąsiadów... A Mieszko znaczy Męsko/Męski! Mięsko
  • Odpowiedz
@Hand_Solo: I w dalszym ciągu nie wiem,czy gość jest chory psychicznie czy zwyczajnie głupi. Jak na razie jest nieszkodliwym Dziadkiem,nie mniej można zaobserwować wzrost zwolenników jest bełkotu,co jest przerażające. Zastanawiam się,czy ma jakąś popularność w Nysie.
  • Odpowiedz
@Hand_Solo: Tak, z drugiej strony zarówno ja,jak i zapewne Ty obserwujemy co dzieje się na jego kanale. I tu pytanie czy wrażenie,że "rośnie w siłę" nie jest wywołane faktem zainteresowania jego kanałem. Ilu on ma wyznawców? 10?20?
  • Odpowiedz
@GrzeJot: wewnętrzny krąg to jakieś 5 osób. Zwolennikow jest raczej około 30. Oficjalna grupa facebooka ma 60, ale tam niektórzy sa dla beki. Zainteresowanie kanałem to jedno, tam jeden widz na tysiąc zlapie haczyk. Obawiam się, że teraz rekrutują wśród znajomych i rodziny. Przykład: kolega-alkohokik Barmira
  • Odpowiedz
@Hand_Solo: Przypuszczam, że sytuacja może wyeskalowac jak środowiska skrajnie prawicowe poczuja się urażone filmami antypatriotycznymi. Na razie mam wrażenie,że podejście jest na zasadzie "nieszkodliwy idiota". Najsmutnisze jest to,że są ludzie którzy traktują to poważnie. Trafia do nich ten niezmacony bełkot intelektualny.
  • Odpowiedz
@GrzeJot: tacy ludzie zawsze byli i będą, niestety. Niezrozumiani i pogubieni, szukający sensu. Na takich ludziach żerują tacy guru jak Sanjaya. Wbrew pozorom cały jego styl, z czapka maga na czele, daje mu pewien parasol ochronny. To jest bardzo cwany manipulator
  • Odpowiedz