@Kali_Yuga: No ja bym na przykład nie chciał mieć wspólnego symbolu z niemieckimi nacjonalistami, którzy odwołują się do katów naszego narodu. Tak samo z ukraińskimi.
No ja bym na przykład nie chciał mieć wspólnego symbolu z niemieckimi nacjonalistami, którzy odwołują się do katów naszego narodu. Tak samo z ukraińskimi.
Ale to było prawie 100 lat temu. Czy jeżeli ja odwołuję się do postaci Łupaszki to znaczy że pałam nienawiścią wobec dzisiejszych Litwinów?
@Kali_Yuga: Brzmisz jak lewak, który karze głupim gojom zapomnieć o swoich korzeniach i historii no bo przecież to było dawno temu xD
Niemieccy, Ukraińscy i Litewscy (Bałtyccy) nacjonaliści czynnie i ochoczo uczestniczyli w przedsięwzięciu unicestwiania narodu polskiego. Nie chodzi mi o kainowe piętno za winy dziadów, tylko o to że ci ludzie praktycznie świadomie podpisują się pod dziełem swoich przodków i organizują antypolskie marsze
nie no jak czytam wykop, to wychodzi ze zarabia sie tutaj wiecej niz na zachodzie, gdzie nie mamy zadnego duzego korpo, a jestesmy tania sila robocza dla nich
#marszniepodleglosci #bekaznarodowcow #bekazprawakow #nacjonalizm #patriotyzm #4konserwy #neuropa
https://www.szturmowcy.org
Komentarz usunięty przez autora
To że jest on ogólnie symbolem europejskiego nacjonalizmu.
no nawet gdyby to co w związku z tym? Czy oni chcą mordować jakieś grupy etniczne?
@Kali_Yuga: europejskiego, kek a nie mamy jakiś rodzimych symboli, że musicie przeszczepy z obcych krajów robić?
Komentarz usunięty przez autora
@Kali_Yuga: xD!
Doprecyzuję: to symbol neonazizmu, użycie przez dzisiejsze organizacje wywodzi się bezpośrednio od norweskich nazistów z czasów II wojny światowej.
Faktycznie źle to ująłem. Po prostu większość z nich jest niewierząca (choć nie wszyscy np. poznański bloger "pluton egzekucyjny" na fb).
Ich ateizm nie wyklucza jednak szacunku i podziwu dla katolickich nacjonalistów jak wspomniani Degrelle, Codreanu czy de Rivera.
Ale to było prawie 100 lat temu. Czy jeżeli ja odwołuję się do postaci Łupaszki to znaczy że pałam nienawiścią wobec dzisiejszych Litwinów?
I co z tego? Przecież dzisiaj nikt tego symbolu już tak nie postrzega tak samo jak nikt na widok swastyki nie pomyśli "oho hinudski symbol szczęścia".
@Kali_Yuga: Brzmisz jak lewak, który karze głupim gojom zapomnieć o swoich korzeniach i historii no bo przecież to było dawno temu xD
Niemieccy, Ukraińscy i Litewscy (Bałtyccy) nacjonaliści czynnie i ochoczo uczestniczyli w przedsięwzięciu unicestwiania narodu polskiego. Nie chodzi mi o kainowe piętno za winy dziadów, tylko o to że ci ludzie praktycznie świadomie podpisują się pod dziełem swoich przodków i organizują antypolskie marsze