Wpis z mikrobloga

Czesc mireczki, pisze do was bo odjakiegps czasu za dużo pozwoliłem sobie z alkoholem piwkiem i wodeczka na tygodniu gdzie sporo jeżdżę autem, kawy nie lubię i chciałbym kilka fajnych herbat którymi można by się rozsmakowacw #herbata nigdy nie próbowałem yerby więc tez jestem otwarty #yerbamate
  • 12
@CloudNeine: ok co do yerby to pobudza

Polecalbym jednak wypić 2-3L z zaparzacza do kawy przed zabawą w gadżety ( choć zaparzacza i tak wygodniejszy) i zobaczyć czy język zaakceptuje taki smak. Na start polecalbym pajarito, Amanda despelada lub rosemate
@Pixo: jest mieszana z ziołami i polepszaczami w zależności od smaku. Paczki które miałem miały 60% yerby w składzie. Oczywiście nie wyklucza to walorów smakowych ale na pobudzenie lepsza jest w mojej opinii taka, która ma więcej yerby. ( Tak, nawet od cbse guarana)

@CloudNeine herbata: wiesz wgl czy lubisz? Kup za parę złotych jakąś zieloną w markecie, możliwe że zielona ci wcale nie podejdzie.
Yerba: zestaw 30 zł (bombilla + próbki starczą, matero i termometr są zbędne) i zobaczysz co ci smakuje. Osobiście polecam rosamonte i Verde mate.
Zioła: kup kilka różnych rodzajów z marketu np miętę, rumianek, czystek, hibiskus.