Wpis z mikrobloga

#dascoin #gielda #kryptowaluty
Generalnie to jakiegoś ogromnego załamania nie widzę po nagłośnieniu akcji CBŚ.
Czy to zajęcie nie wpłynie na wartość DasCoina? Czy to nie będzie jakimś takim czekiem bez pokrycia albo nieudaną tzw. kreacją pieniądza? To można na poziomie obszczymura stworzyć walutę z jakimś tam pokryciem, zabrać pokrycie i te komputerowe cyferki nadal będą coś warte? Rozumiem, że być może na poziomie wielkich państw i banków, lewego złota w Forcie Knox czy tego typu blefów się da, tak daleko jak ręczy za to ktoś wpływowy, ale na poziomie paru pomniejszych cwaniaków? Być może nie do końca to zrozumiałem, zechciejcie mi to wyjaśnić.
źródło: comment_G4hFazODvDivllBoAEsXe79wKMkMvcEg.jpg
  • 18
@Manah: @Rihter: Myślę że tu jest moment kiedy hodlerzy tego przekroczyli granicę sensu ratowania czegokolwiek. Pamiętajcie że wielu kupowało za dużo więcej niż 50c i to dawno temu. To tak jak z hodlerami innych shitów. Spadło im -95% to zostaną tzw. "wiecznymi hodlerami" bo w tym momencie już nie opłaca im się wychodzić z tego. Pewnie doszli do wniosku że zamiast ratować te grosze już lepiej to zostawić i liczyć
Co ma jedno do drugiego? Ludziom się wydaje, że to jest kryptowaluta?

@KawaJimmiego: Od dłuższego czasu juz jest to kryptowaluta. Skopiowali bitshares i użyli go, od tego czasu to jest krypto. W zasadzie to jedyna różnica miedzy tym a setkami innych scamów że maja dystrybucję mlm, całkowicie scentralizowana sieć, inny target (Janusze, Grażyny kompletnie nie znające krypto) i inny marketing.

Dlaczego niby DasCoin ma byc gorszy niż inne gówna których tu
@KawaJimmiego nie sprzedaja bo po kupnie licencji musisz skierować cykle do mintingu i czekac pol roku az dascoiny zostaną wydobyte, następnie musisz kupic walidator, poczekac kilka tygodni na dostawę i dopiero wtedy możesz je sprzedac, tak ze ludzie ktorzy sie zaladowali w tym roku wciaz musza czekac az beda mogli sprzedać DASC