Aktywne Wpisy
heterogenizowany +61
#kiszak #bekazludologow
Z Kiszakiem to jest trochę jak z Januszem Korwin-Mikkem. Na początku go słuchasz, trafiasz na jego kanał, pierwsze wypowiedzi – i następuje tzw. „korwinowskie ukąszenie”. Myślisz sobie: „Kurczę, chłop gada naprawdę mądrze o grach, mega merytorycznie”. Zamiast pudrować rzeczywistość - mówi jak jest, nie boi się, że kogoś obrazi. Daje Ci proste odpowiedzi na nurtujące Cię pytania. Pojawia się więc pierwsze zauroczenie.
I tu zaczyna się kluczowy
Z Kiszakiem to jest trochę jak z Januszem Korwin-Mikkem. Na początku go słuchasz, trafiasz na jego kanał, pierwsze wypowiedzi – i następuje tzw. „korwinowskie ukąszenie”. Myślisz sobie: „Kurczę, chłop gada naprawdę mądrze o grach, mega merytorycznie”. Zamiast pudrować rzeczywistość - mówi jak jest, nie boi się, że kogoś obrazi. Daje Ci proste odpowiedzi na nurtujące Cię pytania. Pojawia się więc pierwsze zauroczenie.
I tu zaczyna się kluczowy

aspartamowy +44
źródło: Screenshot_20250618-192303
Pobierz

Chce pozostać w tej sieci, gdyż rodzina ma i mamy darmowe rozmowy i smsy w sieci.
Czy bardziej opłaca się zostać na kartę w Orange bez umowy i kupić telefon na wolnym rynku czy wziąć abonament w Orange i telefon (jeśli tak to jaki).
Napiszę krótko jakim jestem użytkownikiem i co chciałbym mieć:
# darmowe rozmowy w Orange (u mnie jest około 80% rozmów i 20% sms)
# internet w telefonie raczej mnie nie interesuje
# telefony wolę klasyczne, ale jak widzę jakie dziadostwo oferują jako klasyczne to już wolę smartfon
# ekran smartfona jak najmniejszy (najlepiej 4 cale, a jak nie to 4.5 cala)
# firma nie ma dla mnie znaczenia, nie lubię alcateli, chociaż szanuję tę firmę
# aparat w telefonie min. 5 mpx, reszta nie ma dla mnie znaczenia
# RAM min 1 GB
# pamięć wewnętrzna najlepiej 8GB, ale może być 4GB.
# dobra bateria
# dual sim nie potrzebuje
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Dodatkowo możesz poszukać po sklepach startera który daje gb za każde doładowanie co zwiększy ilość neta co miesiąc.
Jeśli chcesz zakupić telefon, to dopóki jesteś w Orange na abonament, możesz wziąć telefon bez umowy, na raty, na stronie internetowej. Później jak przejdziesz na kartę, to pozostaną tylko raty.
Cechą Zetafona jest to, że po wygaśnięciu umowy przechodzi na zwykłego prepadia (na kartę).
Zetafon nie jest obecnie dostępny w Orange poprzez salon, można go telefonicznie zamówić.
Jednak ceny telefonów w Zetafonie i telefony (same Maxcomy) są bardzo mało atrakcyjne.
Na wolnym rynku taniej się opłaca kupić telefon i mieć zwykłego prepaida.
Niestety,
Obecnie zetafon nie jest już dostępny przez żaden kanał sprzedaży. Został wycofany ok. Pół roku temu.
Oprócz wspomnianej opcji za 25 zł jest jeszcze pakiet 200 - 200 minut i 200 SMS za 14 zł. Jeśli tyle by ci wystarczyło, to mógłbyś oszczędzić. Ofert na rozmowy i smsy wewnątrzsieciowe Orange dobrych niestety nie ma.
@Clear: no i to jest największa lipa Orange :(