Wpis z mikrobloga

sprawa jest bardziej skomplikowana niż mogłoby się wydawać

@szwe: Nie jest, teologowie uciekają przed nim do zaostrzania definicji boga jako tego co może wszystko zgodnie ze swoją naturą, a według tej definicji to nawet ja jestem wszechmocny.
  • Odpowiedz
@Poro6niec:

dlatego w imię swojego "wyższego planu" b--------e małe dzieci rakiem

Mam w wytycznych napisane, że niezbadane są moje wyroki. Tego się trzymam. A że małe dzieci? Wszystkich traktuję równo.
Poza tym cierpienie uszlachetnia xD
  • Odpowiedz
@Faiko: @lakukaracza_: "nie może kłamać" czy "jest prawdomówny" / "nigdy nie kłamie"?

To kompletnie różne zwroty.

Generalnie Bóg z racji wszechmocy może wszystko. Dostaliście wolną wolę więc możecie kłamać. Traktujcie to jako łaskę, a nie ponadprzeciętną umiejętność ;).
  • Odpowiedz
@Xodet: i się odpalił frajer bo nie ma racji xD Haha śmieszny jesteś typie nawet jak bym miał 5 lat to mój argument jest wart tyle ile jest wart. Argumenty i fakty i ich wartość nie zależą od tego kto je wypowiada. I tak jestem gimbem, ale nie Twoim synkiem, za to Ty jesteś mądralom chciałeś nam coś powiedzeić a tu c--j.

Wielki pan się znalazł xD Urażony
  • Odpowiedz
@lakukaracza_ ale zdajesz sobie z tego sprawe, że Bóg kłamie mówiąc, że jest miłosierny? No k---a gdyby był miłosierny ja jak i inne przegrywy, mielibyśmy loszki. (nie chodzi mi o przegrywy - piwniczaki, tylko o normalne osoby, które nie mają powodzenia u kobiet)
  • Odpowiedz
@Faiko: zastosuję przenośnię: nikt meneli nie traktuje na poważnie, chociaż czasem mogą mieć rację. tak samo traktuję wypowiedzi w tonie, którego użyłeś.

nie specjalnie interesowało mnie też co napisałeś, bo jak widzisz nie odniosłem się do sensu, a do stylu, którego nie posiadasz. chyba, że poziom zaczepnego ratlerka to twoje standardowe "ja".

Wracając do merytoryki:
- Bóg jest wszechmocny. Jeśli człowiek czy dowolne pismo próbuje go ograniczyć w dowolnej kwestii, to przypomnę, że
  • Odpowiedz