Aktywne Wpisy

SzybkiBLN +946
Mirki i Mirabelki, dotarła do mnie smutna wiadomość, odszedł od nas śp. @Dutch, osoba która spędziła tu prawie 12.5 roku. Można go było najczęściej spotkać na tagu #prawo w końcu był prawnikiem. Niestety przegrał z choroba, która za szybko go nam zabrała. Jeszcze miesiąc temu umawiałem się z nim na #p--o, niestety nie było nam dane wypić tego ostatniego kufla. Facet o dużej inteligencji, wiedzy i humorze. Spoczywaj

Bezbolesne i szybkie sposoby na #samobojstwo?
Pociąg i samochód odpada, leki też.
Myślałam o powieszeniu ale raczej w ramach złamania rdzenia niż uduszenia. Co jeszcze? Czad? Proszę Mirków o zarzucenie pomysłami
Pociąg i samochód odpada, leki też.
Myślałam o powieszeniu ale raczej w ramach złamania rdzenia niż uduszenia. Co jeszcze? Czad? Proszę Mirków o zarzucenie pomysłami

Za mną 5 godzin rozgrywki, na plus gunplay + fajnie działający VATS (jak na action "rpg"), moim zdaniem gra wygląda całkiem fajnie graficznie, choć niektóre tekstury odstają poziomem. Dobrze wyglądają dostępne modyfikacje broni i zbroi. Najmocniejszym punktem jednak eksploracja - póki co sprawdziłem parę lokacji dookoła Sanctuary, ale aż się chcę iść do kolejnej lokalizacji widocznej na "kompasie".
Na minus: immersja bohatera i głównej linii fabularnej - po 5h grania już zapomniałem, że mi zabili żonę i porwali dziecko... questy poboczne już zalatują typowym idź tam, zabij tamtych, przynieś mi tamto - trochę słabo. Pomijam fakt dostępu do power armoru po dwóch (!) godzinach grania, w ogólnym rozrachunku jest to szczegół, ja swój zostawiłem w osadzie i gram tak jak by go nie było.
Nie jest to na pewno rpg z prawdziwego zdarzenia, bardziej 80% gry akcji + 15% jakiś elementów rpg + 5% czegoś czego sami twórcy chyba nie byli pewni. Patrząc na Fallouta 76 to widać dlaczego FV4 był zrobiony tak jak był, większe nastawienie na akcję, sprawdzili rynek i teraz wypychają produkt typowo do on-line. Prawdopodobnie zdali sobie sprawę, że można z tej marki tak samo wycisnąć $$$ jak przy Elder Scrollach Online. Podsumowując, gra fajna dla kogoś kto lubi eksplorować świat i bawić się fajnymi mechanikami gry. Na pewno nie przykładałbym takiej wagi do negatywnych opinii jeśli ktoś nie może się zdecydować czy kupić GOTY i sprawdzić tytuł.
#fallout4 #fallout
Najsłabszym elementem są postacie, dialogi i zadania. Fajnych zadań jest mało (silver shroud wymiata). Ja w falllout grałem niedługo po wiedzmienie 3 wiec kurcze, modele postaci, dialogi itp strasznie mnie raził w oczy. Fallout świetnie robi świat, eksploracje i klimat. Miasto jest zrobione świetnie
No i pewnie już sam to rozkminiłeś ale i tak napiszę. Do zarabiania kasy najlepiej zrobić gigantyczną farmę arbuzów i sprzedawać je Lucy Abernathy. Dużo lepsza kasa niż z handlu wodą.