Aktywne Wpisy
zloty_wkret +87
Dlaczego świadomi mężczyźni wybierają za żony 10-15 lat młodsze od siebie dziewczyny?
Bo prawdopodobieństwo, że taka dziewczyna będzie życiowo "czysta", bez przejść, dziwnych akcji, bez wielu grzechów, karuzeli kutang jest bardzo wysokie. Nie ma nic piękniejszego u kobiety jak czystość, niewinność, szlachetność. Taka dziewczyna nigdy nie straciła kręgosłupa moralnego, nigdy nie zrobiła nic wbrew sobie. Jest jak nierozwinięty, rzadki kwiat, który trzeba pielęgnować, żeby pokazał swoje piękno.
Wam wmówiono, że rozwiązłość, niedbanie
Bo prawdopodobieństwo, że taka dziewczyna będzie życiowo "czysta", bez przejść, dziwnych akcji, bez wielu grzechów, karuzeli kutang jest bardzo wysokie. Nie ma nic piękniejszego u kobiety jak czystość, niewinność, szlachetność. Taka dziewczyna nigdy nie straciła kręgosłupa moralnego, nigdy nie zrobiła nic wbrew sobie. Jest jak nierozwinięty, rzadki kwiat, który trzeba pielęgnować, żeby pokazał swoje piękno.
Wam wmówiono, że rozwiązłość, niedbanie
R_O_T_T_E_N +767
Dostałem skierowanie na badania (takie podstawowe badania krwi - CRP, CK, cholesterol itd) z przychodni A do której mam daleko.
Poszedłem więc z tym skierowaniem do przychodni B i poprosiłem o te same badania w tej przychodni - w końcu i tak są na NFZ to co za różnica komu zwrócą za te badania.
W przychodni A lekarka powiedziała, że nie da mi takich badań bo to za duży koszt dla przychodni (mimo, że 3msc temu dała mi takie bez problemu) a to są do innej przychodni badania... Przecież i tak koszt pokrywa NFZ.
Czy to na prawdę ma aż takie znaczenie, mimo, że te badania są typowo podstawowe?
#nfz #lekarz #zalesie
To nie dla ciekawości, tylko dla lekarza. Jestem na lekach, gdzie badania muszę robić średnio co 3-4msc.
Dalej nie rozumiem; przychodnia płaci za badania - ale badania są refundowane przez NFZ. Więc przychodnia dostaje zwrot za te badania od NFZ. Jaka to różnica, która przychodnia dostanie ten zwrot?
Nie widzę sensu dojeżdżać 20km aby zrobić badania specjalnie tam, skoro mogę na miejscu w swojej przychodni.
@kuba130000
Niestety tak jest, tak jakby kasę dostaje tylko przychodnia która wybierałeś (+ można zmienić przychodnie chyba dwa razy do roku)