Wpis z mikrobloga

#pc #gry #komputery #fallout

Nigdy nie grałem w żadnego fallouta. Chciałbym spróbować z czym to się je, bo jak twierdzi wiele osób jest to bardzo dobra gra. Ale nie wiem która część jest najlepsza... Ktoś kto jest fanem serii mógłby napisać za którą by tu się wziąć by się od razu nie zrazić do tej serii?
  • 70
  • Odpowiedz
Dzięki za tak sporą dyskusję i podpowiedzi, jak ktoś tutaj przytoczył, że jeżeli wolisz otwarty świat z eksploracją, zwiedzaniem i strzelanką to zagraj w te nowsze fallouty. I chyba mi oto chodzi. Lubię właśnie takie gry. Choć z drugiej strony pamiętam jak kiedyś bardzo dobrze bawiłem się w neverwinters nights. Także i to kusi i to :)
  • Odpowiedz
@xyz_zyx: nikt tutaj nie ma racji, poczekaj na Fallout 76 i zapomni o tych poprzednich gównianych grach bo to właśnie Fallout 76 będzie jedyną prawilną grą w uniwersum Fallouta ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@xyz_zyx: Jeżeli zagrasz najpierw w F:NV, to bez problemu będziesz mógł zauważyć i wytknąć wady "Falloutów" od Bethesdy (3 i 4): ch*jową fabułę, trzymanie gracza za rączkę, "czarno-białe" wybory moralne w F3, lub kompletny brak wyborów moralnych w czwórce itd.
Ant0nPanisienk0 - @xyzzyx: Jeżeli zagrasz najpierw w F:NV, to bez problemu będziesz m...
  • Odpowiedz
@TypowyRobert: a kysz trollu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Prawdziwy brutalny klimat fallouta daje mmo mod do F2, gdzie zeby przezyc trzeba miec spora wiedze na temat gry i w #!$%@? szczescia, zeby jakis napakowany gracz cie nie wyparowal swoja plasma riffle na hita, bo moze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@xyz_zyx: 3 jest bardzo przyjemna, właśnie sobie z niej słucham soundtracku ;) a NV jest takie 3.5 Fallouta, jeśli wsiąkniesz w 3 to NV też ci się spodoba
  • Odpowiedz
@PelenGaz: "Fallout 4" to nie "bardzo dobra kontynuacja", a zwykły looter&shooter w uniwersum Fallouta. Pod wieloma względami (fabuła, elementy roleplay, replaybility) downgrade w stosunku do New Vegas. Poprawił jedynie model strzelania i eksplorację, czego jednak trzeba było się spodziewać, bo jest to najnowsza część serii.
"Fallout 4" to jeden krok naprzód i dwa kroki w tył.
  • Odpowiedz
@pokokoko1: no i o to chodzi,grałeś w to 15 lat temu, grałeś niedawno znowu, masz sentyment, wiesz w 97 twoja glebię widziałem w Cannon folder...nie odmawiam głębi F2 ale, lubię te klimaty, lubię turowe strategie, RPG, apokalipsa itp. ale F2 już nie wchodzi...teraz pytanie po co ten diss na F w 3D, to są świetne gry ze swoimi wadami zależnie od numerka i tyle.
  • Odpowiedz
@Ant0n_Panisienk0: racja i co z tego, to jest super gra, zwłaszcza teraz za 50zl...też na początku marudziłem a 2x przeszedłem, rzeczywiście dialogi drętwe, historyjka sztampowa....a klimat i tak jest, no chyba że grałeś w F2 pod kocem na amisze 600 tego nikt nie przebije.
  • Odpowiedz
@PelenGaz: Klimat Fallouta zmienił się wraz z przejęciem praw do serii przez Bethesdę. Z ponurego świata postapokaliptycznego (1,2 i New Vegas) stworzonego przez Black Isle/Obsidian Entertainment stał się on teraz jego karykaturą tak jak Saints Row jest karykaturą GTA.

Dla przykładu:
Wszechobecne piosenki z lat 50-tych o wojnie nuklearnej w radiu, które powinny dawać ghulom zamieszkującym pustkowia stres pourazowy (PTSD), bo przeżyły ją na "własnej skórze" ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@kiken: xd tak, gry które:
- nie mają wielu wyborów, wielu możliwości rozwiązania problemów
- mają #!$%@?ą fabułe
- nie są mrocznym odzwierciedleniem ludzkości w postapo
- #!$%@?ą na łeb lore, pomysły z bractwem i mutantami na wschodzie xd jetem który był używany w kryptach (#!$%@? że wynalazł go myron w f2) i wiele wiele, więcej

F3 I F4 to nie fallouty to śmieszne wesołe strzelanki które zapożyczyły pomysły z falloutów:
  • Odpowiedz