Wpis z mikrobloga

Gurwa jak ja szanuję białą podpałkę. Lamiesz te kostki, to się ładnie dzielą, wkladasz w grilla i jedną zapałkącaly grill rozpalony.
A nie jak to brązowe eko-gówno, że najpierw chcesz połamać w kostki, to #!$%@?, bo ci sie strzępi po bokach. Dalej wkladasz te kostki miedzy wegiel i chcesz odpalić, to #!$%@? dwa dni przy jednej kostce trzymaj, żeby łaskawie zaczęła się żarzyć, a potem delikatnie obkładaj ją węglem, żeby nie zgasła.
Wszystko co ekologiczne jest zawsze albo drozsze, albo to większe badziewie- od silników, poprzez #!$%@? eko chemię, na ekologicznych podpałkach z gówna i wiórów kończąc...
#takaprawda #ekooszolomy #gownowpis
  • 2
@tellet: Ja te białe kostki ściskam w pięści nad grillem ruszając ręką nad całą powierzchnią grilla i się kruszy na malutkie kawałeczki rozprowadzane równomiernie po całym węglu. Potem 1 podpalenie rozpala całą powierzchnię grilla :D
@Lechu1777 No ja już chyba ostatnia karkuweczka i grylyk w tym roku, bo w listopadzie ciężko z czasem a w grudniu nikomu się nie chce stać na mrozie. Także jutro zakręcam wodę na działce i do sylwestra...