Wpis z mikrobloga

jak gracie w #factorio ? tzn. zauważyłem u siebie, że mam takie okresy, kiedy chce mi się grać, więc włączam, zaczynam budować od podstaw (początki mi najwięcej frajdy sprawiają - a także stawianie torów i uruchamianie linii kolejowych!) i najdalej gdzie dochodzę to do zielonych pakietów ( ͡° ʖ̯ ͡°)
chciałbym rozwijać fabrykę dalej, ale kiedy pomyśle sobie, jak te wszystkie dalsze uklady robią się coraz bardziej skomplikowane, że bez rozrysowywania na kartce nie podchodź (ktoś tak robi?) to tracę zapał...
szkoda, że ta gra nie trafiła się jak miałem znacznie więcej czasu... ciekawe, czy kiedyś uda mi się wystrzelić w kosmos rakietę :)
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@niezaleznyprosiak: ja ostatnio wróciłem i straciłem zapał jak zacząłem wydobywać ropę i wtedy trzeba na bieżąco wykorzystywać wszystkie 3 składniki bo fabryka przestanie działać. :D
  • Odpowiedz
@niezaleznyprosiak: Bo największą frajdę masz, jak wiesz co robisz, a więc gra szybko posuwa się do przodu.
Generalnie zależy do jakiego momentu masz usystematyzowaną grę.

Mam podobnie, tyle że ja początkami gry nazywam do momentu zautomatyzowania wysyłania rakiet. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@zakopiak: bo pierwsze 100h to stabilizowanie sytuacji, potem się zaczyna zabawa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@sierzchula: Ostatnio około 34h do automatycznych rakiet + kilka godzin na dorobienie kopalni na zapas i elektrowni atomowej też na zapas. Potem byłem gotowy do zabawy w wymyślanie nowych rzeczy. ;-)
  • Odpowiedz
@Vojak: Po zrobieniu którejś tam technologii możesz przerabiać heavy oil w light oil, a light oil w petroleum gas (gram w języku angielskim ;-) ), więc robisz sobie prosty warunek, żeby w razie nadmiaru któregoś, przerabiać go na kolejny. Tego ostatniego - patroleum gas - raczej nigdy za dużo. ;-)
  • Odpowiedz
@niezaleznyprosiak: miałem podobnie, ale tak na prawde to jest kwestia tego jak porządnie budujesz te podstawy. Nikomu nie chce się budować na spagetti a jak będziesz miał ładnie poukładane wszystko to dalsza gra nie jest trudniejsza/bardziej czasochłonna
  • Odpowiedz