Wpis z mikrobloga

@biesy tak poza tematem obrazka to jednak śmieszni są ludzie którzy rzucają argumentami typu "znam Biblię lepiej niż ty". Od razu w głowie pojawia mi się obrazek człowieka który jako że nie wierzy w Boga to będzie studiować teologię i namiętnie czytać Biblię tylko po to żeby zaorac wierzących
Od razu w głowie pojawia mi się obrazek człowieka który jako że nie wierzy w Boga to będzie studiować teologię i namiętnie czytać Biblię tylko po to żeby zaorac wierzących

@kasztan_: to może powinien pojawić ci się w głowie obrazek człowieka, który po prostu jest ciekawy świata i nigdzie nie napisał że nie wierzy w Boga.
@kasztan_: jakiego oklepanego tekstu? Znam bardzo dobrze biblię, tak samo jak i torę czy koran. Jak ktoś ci pisze, że dobrze zna pana tadeusza czy nie wiem, illiadę, to też "masz w głowie obraz"? Mniej stereotypów, więcej myślenia.
@biesy: Ale by zajebiście było jakby takie relikwie miały faktyczne moce. Np. obława na złodzieja, który ukradł jakieś cenne obrazy, jego dom otoczony przez policję, on wychodzi z rękami za głową—i nagle wyciąga fiolkę z włosami Włada Palownika! Mamrocze coś pod nosem i zanim policja jest w stanie zareagować zapada nienaturalny zmrok, z ziemi wyłaniają się pale, a on zmienia się w nietoperza i szykuje do odlotu zanim policja zdąży się
@biesy Nie wiem czy jest jakikolwiek sens wymiany argumentów z katolikami. Zaczynając od tego, że sam katolicyzm to wytwór ludzki, zlepek starożytnych europejskich obrzędów i wierzeń. Taka swoista dyfuzja słowiańskiego pogaństwa i chrześcijaństwa. A katolicyzm i Biblia to już zupełnie mało zbieżne pojęcia.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@biesy: pierwszego stopnia jest dupa papaja
Drugiego stopnia są gacie papaja bo bezpośrednio dotykały jego dupy.
Trzeciego stopnia jest krzesło bo od dupy papaja oddzielały je gacie.
Jakby papaj usiadł gołą dupą na krześle to była by relikwia drugiego stopnia.

I tak dobrze, że nie policzyli krzesła jako czwartego stopnia. Bo w końcu miedzy gaciami a krzesłem była jeszcze sukienka. Pewnie dlatego, że sukienka smyrała bezpośrednio inne części ciała papaja, więc