Ziobro swoją drogą ale w tym artykule najbardziej zaniemogłem jak przeczytałem komentarz Jakiego:
- To absolutnie nie jest Polexit. Wszyscy chcemy być w Unii, tylko w jakiej Unii. Nie chcę być w Unii, która mierzy banany - powiedział wiceminister sprawiedliwości Patryk Jaki (Solidarna Polska).
@Kaczy90: To nie jest dzban, on doskonale wie, co mówi. Jego elektorat też nie chce być w UE, która mierzy banany, a on ją do tego sprowadza, przemilczając wszelkie wartości, na których unia stoi.
@Kaczy90: czyli jeżeli przypadkiem rzepisy UE łamałyby konstytucję to należałoby na to przymknąć oko? Od 2 lat mamy burzę, że nie wolno łamać konstytucji to w czym jest teraz rzecz?
@stan-tookie-1: W moim wpisie chciałem się skupić na wypowiedzi wiceministra i kandydata na Prezydenta Warszawy, który spłyca Unie Europejską do kłamliwego "mierzenia bananów" czym ośmiesza się kompletnie. Po prostu jest to dla mnie niedorzeczne, że nawet w kontekście sporu o sprawy sądownictwa w Polsce ten człowiek umie tylko rzucić jakimś mitem o "krzywych bananach w Unii" który jest dawno obalony.
Słuchaj Mati, w Uniii Jerwopejskiej to banany mierzo czy krzywe i
@Andreth: Jest też dośc jednoznaczne orzecznictwo nt. jurysdykcji i porządku prawnego w RP. Z niego wprost wynika, że SN nie ma możliwości zawieszania ustaw, a spory między organami prawnymi w RP rozstrzyga TK.
http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2018-10-17/ziobro-pyta-trybunal-konstytucyjny-o-przepisy-unijne-eksperci-to-krok-w-strone-polexitu/?ref=slider
Ziobro swoją drogą ale w tym artykule najbardziej zaniemogłem jak przeczytałem komentarz Jakiego:
Rany, co to jest za dzban....
#polityka
#gorzkiezale
#bekazpisu
@Andreth: Jest też dośc jednoznaczne orzecznictwo nt. jurysdykcji i porządku prawnego w RP. Z niego wprost wynika, że SN nie ma możliwości zawieszania ustaw, a spory między organami prawnymi w RP rozstrzyga TK.