#narkotykizawszespoko #m-------a #wykopjointclub #cpunskiprotip #nocnazmiana #legalizacja Mirki mam dla was dobrą wiadomość. Od niedawna bardzo intensywnie śledzę poczynania naszego jedynego rycerza w sejmie Piotra Liroya Marca i natrafiłem na ciekawy wywiad gdzie wypowiada się na temat medycznej marihuany ale uchylił rąbka tajemnicy, że do końca roku chce ugadać z PiSem zmiany na temat nieszkodliwej ilości posiadania jej rekreacyjnej wersji ( ͡°͜ʖ͡°).
KLIK tutaj macie link do odpowiedniej sekundy. A tak w skrócie. Powiedział, że dzięki jego ustawie o uprawach narodowych i medycznej marihuanie, które zresztą od kilku dni stały się legalne (też fajny newsik:p) sądy w wielkich miastach się pogubiły i przestaną robić problem ludziom z niewielką ilością. Przechodząc do meritum - Podobno przekonał PiS, że w tym roku ma wejść ustawa, która zmieni posiadanie niewielkiej ilości z przestępstwa na wykroczenie i będzie to karane już tylko niewielkim mandatem. W tym momencie trwają rozmowy co to znaczy "nieznaczna ilość".
Wygląda więc na to, że w końcu za posiadanie lufki w plecaku zapłacimy powiedzmy 100 zł kary zamiast kajdanek i przeszukania mieszkania na następny dzień!
Bardzo mocno trzymam za niego kciuki i pomyślałem, że chętnie się tym z wami podzielę i podyskutuję na ten temat. Można by też sprawę lekko nagłośnić by Pan Piotr wypowiedziałby się jakoś szerzej w tym temacie.
BTW - Polecam zobaczyć całą rozmowę, padło kilka ciekawostek :)
@stooley32 W tym momencie ciężko znaleźć jakieś jego inne wypowiedzi bo startuje w wyborach samorządowych w Kielcach i raczej skupia się na razie tylko na tym. Jest mega spoko gościem i na razie nigdy nie rzucał słów na wiatr więc wydaje mi się, że jak tak powiedział to pewnie faktycznie to ugadał. Pytanie tylko czy faktycznie zdąży do końca roku
Mirki mam dla was dobrą wiadomość. Od niedawna bardzo intensywnie śledzę poczynania naszego jedynego rycerza w sejmie Piotra Liroya Marca i natrafiłem na ciekawy wywiad gdzie wypowiada się na temat medycznej marihuany ale uchylił rąbka tajemnicy, że do końca roku chce ugadać z PiSem zmiany na temat nieszkodliwej ilości posiadania jej rekreacyjnej wersji ( ͡° ͜ʖ ͡°).
KLIK tutaj macie link do odpowiedniej sekundy.
A tak w skrócie. Powiedział, że dzięki jego ustawie o uprawach narodowych i medycznej marihuanie, które zresztą od kilku dni stały się legalne (też fajny newsik:p) sądy w wielkich miastach się pogubiły i przestaną robić problem ludziom z niewielką ilością. Przechodząc do meritum - Podobno przekonał PiS, że w tym roku ma wejść ustawa, która zmieni posiadanie niewielkiej ilości z przestępstwa na wykroczenie i będzie to karane już tylko niewielkim mandatem. W tym momencie trwają rozmowy co to znaczy "nieznaczna ilość".
Wygląda więc na to, że w końcu za posiadanie lufki w plecaku zapłacimy powiedzmy 100 zł kary zamiast kajdanek i przeszukania mieszkania na następny dzień!
Bardzo mocno trzymam za niego kciuki i pomyślałem, że chętnie się tym z wami podzielę i podyskutuję na ten temat. Można by też sprawę lekko nagłośnić by Pan Piotr wypowiedziałby się jakoś szerzej w tym temacie.
BTW - Polecam zobaczyć całą rozmowę, padło kilka ciekawostek :)