Aktywne Wpisy
Bubsy3D +326
Ja 173cm wzrostu. Zakolak. Wątłej budowy fizycznej. Dziś wróciłem z mojego kołchozu po nocnej zmianie. Pracuje tam od... w sumie od kiedy pamiętam. To miała być moja pierwsza "prawdziwa praca" i odskocznia do lepszej. Zarobki chłopskie, polskie. Mieszkam z rodzicami. W zasadzie na wynajęcie pokoiku, by starczyło. Kawalerki już słabo. Mam swój pokój więc po co. Dokładam się do opłat. Auto też mam! Srebrny golf V 1.4 LPG. Jak go kupiłem bardzo
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Mireczki potrzebuję Waszej pomocy! Jestem studentem 2 roku na kierunku teleinformatyka. Tak jak kierunek bardzo mi się podobał, tak na samych studiach straciłem jakiekolwiek zainteresowanie i pasję w tej dziedzinie. Jakoś pierwszy rok wytrwałem, nawet z całkiem dobrymi ocenami. Niestety teraz poziom trudności znacznie wzrósł. Są przedmioty, które są miłym zaskoczeniem i nawet mnie zainteresowały. Chodzi o te związane z routerami, światłowodami itd. Niestety na tym kierunku też nas katują z programowania. Nigdy nie byłem w tym dobry i nigdy nie marzyłem o zostaniu #programista15k Jak się ogarnąć w tej dziedzinie, żeby to na lajcie zdać? Właśnie zaczęliśmy programowanie obiektowe w C++, z grubej rury. Studiuję dziennie oczywiście.
Problem jest taki, że nie mieszkam w mieście, gdzie studiuję tylko codziennie dojeżdżam autem na uczelnię i wracam do domu. W jedną stronę zajmuje mi to +/- godzinę. A więc nie biorę udziału w żadnych kołach naukowych, żadnych dodatkowych wykładach itd. Robię swoje, wracam do domu i tam się trochę pouczę, jak będę miał w ogóle na to czas, bo w tygodniu zdarza mi się trochę popracować, trzeba jeszcze iść na siłownię...
Czy przeprowadzić się do akademika, albo jakiegoś mieszkania? Czy w ten sposób będę miał więcej czasu na naukę, albo chociaż inne podejście do tego wszystkiego? Czuję się jak kompletny debil na tej uczelni i zastanawiam się również nad zmianą studiów, raczej na zaoczne. Czy może robię problem, którego nie ma i da się na spokojnie studiować mieszkając na co dzień z rodzicami?
#studia #programowanie #polibuda #politechnika
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
Dodatek wspierany przez: Nie siedź w domu w ferie i w wakacje
Komentarz usunięty przez autora
Kup sobie nową ksiązkę do C++, broń boże Grębosza i się ucz. Programowanie na poziomie akademickim, nie na informatyce jest banalne, nie ma co płakać.
Jaka uczelnia?
@AnonimoweMirkoWyznania: Ktoś ci każe?
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: sokytsinolop}