Mirki i Mirabelki #kiciochpyta, Jaki telefon do ~ 2K PLN bez ściągania z chin? Myślę o #oneplus6 vs #lgv30 vs olanie telefonów za 2K i zakup jakiegoś #xiaomi albo #nokia za połowę budżetu albo 2/3.
Na czym mi zależy? - dobre zdjęcia - i tu jest problem z Xiaomi - minimum 64GB ROM - minumum 4GB RAM - możliwość root - mam dużo aplikacji, które tego wymagają - mile widziane update androida co jakiś czas - tu Xiaomi ma plusa za dev channel - płynne chodzenie i bateria, która starczy chociaż na dzień użytkowania w miarę intensywnego - mile widziane gniazdo jack ale nie wymagane - NFC w pełnej wersji mile widziane bo już noszę z 4 karty
@Wuerzet: Powiem Ci szczerze, że długo o nim myślałem, przeczytałem w cholerę recenzji i nadal nie wiem czy Mi mix 2s czy OnePlus 6, w sumie 600 PLN różnicy i nadal nie wiem czy opłaca się dokładać
@przemo93c: No właśnie ja mam problem z kupowaniem elektroniki, taki lekki ze mnie cebulak i tak oto czekałem już na oneplus 5t, później na mimix2 i mimix2s i oneplus6 i w sumie kupić już chciałem note8 ale po prostu po 10 minutach zabawy mnie nie przekonał do siebie. Niedawno mój telefon sobie kuku zrobił i dostaję nerwicy używając go i czekając więc najlepiej by było jutro coś kupić by najpóźniej
@ManamanaTuriruriru Raczej samsungi odpusc, op6 lepszy od mixa ale mix bedzie robil lepsze soty no i zalezy którą nakladke lubisz bardziej, Op6 bedzie bardziej niezawodny.
@ManamanaTuriruriru: Bierz V30, zwłaszcza jeśli zależy Ci na długim czasie pracy baterii. Jeśli chodzi o jack to lepszego raczej nie znajdziesz, więc docenisz że go masz ;) Co do aparatu to rzuć okiem tutaj - myślę że nie jest najgorzej ( ͡°͜ʖ͡°)
@ManamanaTuriruriru bierz Nokię 7 plus. Telefon jest duży, szybki działa najdłużej na baterii i jest bdb wykonamy. Dziś w Polsce pojawił się Android 9 na te telefony.
Edit: nie bierz v30, wypalają się w tym ekrany, a aktualizacje no cóż, brak.
Jaki telefon do ~ 2K PLN bez ściągania z chin? Myślę o #oneplus6 vs #lgv30 vs olanie telefonów za 2K i zakup jakiegoś #xiaomi albo #nokia za połowę budżetu albo 2/3.
Na czym mi zależy?
- dobre zdjęcia - i tu jest problem z Xiaomi
- minimum 64GB ROM
- minumum 4GB RAM
- możliwość root - mam dużo aplikacji, które tego wymagają
- mile widziane update androida co jakiś czas - tu Xiaomi ma plusa za dev channel
- płynne chodzenie i bateria, która starczy chociaż na dzień użytkowania w miarę intensywnego
- mile widziane gniazdo jack ale nie wymagane
- NFC w pełnej wersji mile widziane bo już noszę z 4 karty
Jakieś pomysły co wziąć pod uwagę?
na oneplus 5t, później na mimix2 i mimix2s i oneplus6 i w sumie kupić już chciałem note8 ale po prostu po 10 minutach zabawy mnie nie przekonał do siebie. Niedawno mój telefon sobie kuku zrobił i dostaję nerwicy używając go i czekając więc najlepiej by było jutro coś kupić by najpóźniej
Edit: nie bierz v30, wypalają się w tym ekrany, a aktualizacje no cóż, brak.