Wpis z mikrobloga

Możecie polecic jakies zaufane sklepy internetowe sprzedajace na 100% legitne zapachy.Od kilku lat zamawiałem na iperfumy, ale nie maja w ofercie zapachu ktory mnie interesuje w wersji 200 ml.Wiec szukam jakies alternatywy dla ich sklepu
#perfumy #kiciochpyta
  • 26
Od kilku lat zamawiałem na iperfumy

@mwss: a tam są legitne? Bo kiedyś porównywałem te zapachy z iperfumy i się różniły od identycznych w dauglas czy sephora, zwlaszcza po kilku godzinach noszenia
@sillygiraffe: Nie. nie sprawdzałem.
@dradziak: Yves Saint Laurent La Nuit de L'Homme
@leoha: Raczej tak,Miałem od nich sporo zapachów jak i inny produktów (do stylizacji włosów,past do zębów itd.) i nigdy nie narzekałem na ich jakosć
różniły się chyba w dysonansie pozakupowym

@Iskaryota: różnica była wyraźna - były też mniej trwałe, więc albo podróbki albo przeterminowane jakieś albo przechowywane w złych warunkach. To kilka lat temu.
@leoha: no to jaja, ja mam wrażenie, że w Douglasie sprzedawali podróby. Poszedłem ostatnio sprawdzić La Nuit, wytrzymał 4h na ręku. Wersja, którą kiedys kupiłem na iperfumy 10h i projekcja zajebista. #!$%@? douglas...
a tak na serio kolego to: reformulacje. La Nuit przeszedł ich 4, każda nowsza gorsza od poprzedniej, mniej trwała i bardziej wykastrowana. Mam nadzieje, że pomiogłem
@leoha: możliwe, że w douglasie, albo sephorze trafiłeś podróbkę, albo tak jak piszesz od tych naświetlonych i nagrzanych półek coś się z nimi stało, albo się zepsuły...
@Eoghan: na pewno nie trafiłem tam na podróbkę, jest jeden zapach, którego używam z przerwami od 12 lat tego i wiem jak pachnie i jak zmienia się w ciągu dnia jak się zużywa, tamten po prostu pachniał inaczej. Zresztą popatrzyłem właśnie na opineo i wiele nowych opini też ludzie narzekają, że podróbki, a starsze opinie usuwane....
tak ogromna firma sprzedawałaby fejkowe perfumy?

@dr_love: to akurat żaden argument, są/były duże firmy, które robiły duże gorsze nielegalne rzeczy, a miały swoje oddziały, reklamy w telewizji i wyglądały legitnie, a to tylko piramida finansowa... ba.. nawet linie lotniczą sobie otworzyli ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@leoha: wątpie żeby takie marki Chanel, Tom Ford miały świadomość, ze ich luksusowy towar jest sprzedawany podrabiany, szczególnie, ze np. Chanel nie sprzedaje towaru przez pośredników tylko trzeba kupić od nich bezpośrednio.
wątpie żeby takie marki Chanel, Tom Ford miały świadomość, ze ich luksusowy towar jest sprzedawany podrabiany

@dr_love: nosz #!$%@?...
https://allegro.pl/chanel-bleu-de-100ml-eau-de-perfum-wersja-z-korek-i7582533452.html
https://allegro.pl/tom-ford-black-orchid-100ml-edp-i7600333463.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=YTkzZTEyMzAtMmU0ZC00MTk4LTgyNmYtZTg0NmQ1YTcwMzZiAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=a152f933-4b57-463b-ad85-fbff74a32948

moze mi powiesz, ze to tez nie podrobki...
perfumy to jedne z najczesniej podrabianych produktow...