Wpis z mikrobloga

@gfgfgfa Jakbyś mógł podać przepis bo widzę że ładnie podpieczona. Razem z temperaturą czy termoobieg czy nie czy rozgrzany wcześniej piekarnik itd bo każdy szczegół jest ważny pozdro ( ͡º ͜ʖ͡º)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Saymon92: https://www.kwestiasmaku.com/przepis/ciasto-na-pizze z tego robię, trzeci dzień się nią żywię i jeszcze się nie otrułam XD
tak jak tam jest napisane piekarnik na max (u mnie 250), góra dół, trzymam tak na oko trochę więcej niż 10 minut - jak spód się rumieni to wyciągam
tylko za pierwszym razem nie umiałam wyczuć tego momentu i mi się ser za bardzo spiekł ( ͡° ʖ̯ ͡°)

a i
@gfgfgfa mogla* poprawka że wcześniejszego wpisu. I jeszcze pytanie odnośnie sera.. robisz tak jak w przepisie pół na pół tej mozarelli czy jak? Zastanawiam się nad tym serem bo zawsze robiłem z goudą a mozarelli szczerze nigdy nie jadłem ( ͡º ͜ʖ͡º)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Saymon92: ogólnie to moja pizza opiera się na resztkach z lodówki XDD
więc na tej konkretnie z wędlin to wewaliłam sopocką i żywiecką, a z serów to mozzarelli resztkę i trochę goudy