Wpis z mikrobloga

Dzisiejszy poranek, dojazd do pracy. Na moście rutynowa kontrola trzeźwości.
Policjant macha do mnie by się zatrzymać, a następnie każe dmuchać w alkomat.
Pytam się, czy aparat wykrywa także obecność cebuli z kanapki. Sympatyczny pan Policjant patrzy na alkomat i po chwili mówi "O Boże... dopuszczalny poziom cebuli przekroczony". Następnie życzy miłego dnia i się żegnamy z bananami na twarzach.
Humor z rana poprawiony :).

#heheszki #motoryzacja #dziendobry #policja
  • 99
@Alcoholic_Desacrator tam jest USTALENIU ZAWARTOŚCI, a nie badaniu na zawartość. Użycie alcoblowa jest jednym z kroków do ustalenia zawartości tego alkoholu, bo eliminuje jego obecność lub ja wykrywa. Ale nie jesteś w stanie tego zrozumieć, jak już któryś tam napisał albo jesteś za młody albo za głupi żeby zrozumieć ile złego potrafi wyrządzić kierowca pod wpływem.
@Alcoholic_Desacrator jedyną osobą która robi #!$%@?ę z logiki jesteś Ty i reszta Januszy którzy pielką się na badanie trzeźwości do momentu w którym pijany kierowca nie zrobi czegoś członkowi rodziny, wtedy jest A GDZIE BYLA POLICJA? W takim razie życzę sobie i Tobie również, abyśmy jako wszystkie służby wyrzucili alcoblowy i badali kierowców za pomocą alcosensora, a do tego z każdego badania sporządzali protokół. Już widzę Twoją czerwona twarz jak wyjeżdżasz w
@Alcoholic_Desacrator a uważasz, że w piątkowe czy sobotnie wieczory nie prowadzi się kontroli trzeźwości? Nie na taką skalę, bo to nie miałoby najmniejszego sensu ale się prowadzi. Ja uważam, że to jest dobra praktyka, masa ludzi jeszcze nie wytrzeźwieje po wódeczce ze szwagrem, a pcha się za kółko bo myśli że jak się przespał to wszystko zeszło.
@ad1k:

Użycie alcoblowa jest jednym z kroków do ustalenia zawartości tego alkoholu, bo eliminuje jego obecność lub ja wykrywa. Ale nie jesteś w stanie tego zrozumieć, jak już któryś tam napisał albo jesteś za młody albo za głupi żeby zrozumieć ile złego potrafi wyrządzić kierowca pod wpływem. Jedyną osobą która robi #!$%@?ę z logiki jesteś Ty i reszta Januszy którzy pielką się na badanie trzeźwości do momentu w którym pijany kierowca