Wpis z mikrobloga

Miarki, skąd pobieracie #ksiazki w #pdf ? Mam pracę do zrobienia na uczelnię i potrzebuję pilnie ksiązkę ELEMENTY METODOLOGII BADAŃ NAUKOWYCH - Pelc Mieczysław. Nie mogę nigdzie jej znaleźć, a po prostu uratuje mi tyłek. Może jest tu ktoś kto studiuje #psychologia i posiada taką książkę i może udostępnić?

#pomocy
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Unbreakable91: a możesz powiedzieć jakie konkretnie masz zadanie? Mam dużo innych książek metodologicznych. Często dużo treści się powtarza. A co do książek naukowych - to libgen i chomikuj. Na libgenie czasem znajdziesz nawet polskie pozycje.
  • Odpowiedz
@rainkiller: Kryteria właściwego doboru metod. Kryteria poprawnego doboru technik badawczych. Zasady doboru narzędzi badawczych. Same opisy metod, narzędzi i technik znalazłem w innych książkach. Jednak ciężko jest mi znaleźć jakieś wzmianki o kryteriach właściwego doboru.
  • Odpowiedz
Ogólnie gość od ćwiczeń rzucił nam tematy i mi przypadł dosłownie brzmiący tak jak napisałem wyżej czyli "Kryteria właściwego doboru metod. Kryteria poprawnego doboru technik badawczych. Zasady doboru narzędzi badawczych" . Z metodologią nie miałem żadnej styczności do tej pory i na bazie książek próbuję jakkolwiek ugryźć temat i mam na to tydzień.

A jak dotrzeć do tych opracowań na Creswellu? Przyznam, że dla mnie to totalna abstrakcja
  • Odpowiedz
@Unbreakable91:

https://chomikuj.pl/piotrusmc/Ksic485c5bcki/Creswell/J.+W.+Creswell+-+Projektowanie+badac584+naukowych,6273081450.pdf

Ewentualnie jak umiesz angielski, to poszukaj na libgen.io Creswell - Research design, czy coś takiego. To jest książka gdzie w rozdziale pierwszym masz streszczony problem doboru strategii metod badawczych, który bezpośrednio przekłada się na to czego potrzebujesz - bo strategia badawcza determinuje dobór metod i narzędzi.
  • Odpowiedz