Wpis z mikrobloga

Co sądzicie na temat gry w obronie?
Dla mnie jest tak samo z-----a jak bieg z piłka, wybicia z piątki, strzały i pinballowe odbijanie się piłki.

Gram z gościem z Griezmannem i Suarezem, który widać ogarnia, 93% podań celnych ma. Co z tego jak mój duet Ake, Rudiger tempi go jak amatora. Klucz do sukcesu? Przełączasz na ŚO i bieg do przodu na napastnika, nic więcej.
Dodam że typ grał wąska formacją.
#fut
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fabinho: jak dla mnie to wystarczy nie ruszać środkowych obrońców, biegać tylko pomocnikami i sami wszystko robią. Chyba jeszcze żadna fifa nie miała tak mocnego AI w obronie. Problemy zaczynają się jak przełączę się na środkowych obrońców, więc rozwiązanie jest proste - nie ruszaj środkowych obrońców.
  • Odpowiedz
  • 1
@arko123: nie ruszanie obrońców było kluczem w 18, tutaj mam wrażenie że jest wręcz przeciwnie - tzn. możesz sobie wybiegać bez żadnych konsekwencji
  • Odpowiedz
@Fabinho: tutaj jest to samo, tylko jeszcze bardziej niż w 18. Weź jakichś szybkich pomocników i nimi staraj się wszystko czyścić. Ostatecznie i tak dopiero jak AI obrony zostanie znerfione, to wtedy się dopiero okaże jak trzeba bronić.
  • Odpowiedz
  • 0
@arko123: Ale chyba nie zrozumiałeś. :) Ja nie mam najmniejszy kłopotów z obroną, a wybiegam sobie obrońcami jak szalony bo i tak zawsze dogonię napastnika
  • Odpowiedz