Aktywne Wpisy

Cancermoon +40
To było piękne uczucie do teraz je odczuwam

Przechodzę przez sytuacje z powodu których nie jeden się zabił. Nawet znam przypadek.
Płaczę albo wale w podłoge z bezsilności. Od matki jedyne co słyszę to tylko "życie to ci dopiero dokopie", albo że wcześniej nie przypuszczała że "jestem aż takim gównem."
To że to nie jest zdrowe ani normalne to wiem. Ale czy Wasze też takie są? Pytam poważnie. Na ile toksyczność rodziców jest w powszechna na tagu #przegryw, a
Płaczę albo wale w podłoge z bezsilności. Od matki jedyne co słyszę to tylko "życie to ci dopiero dokopie", albo że wcześniej nie przypuszczała że "jestem aż takim gównem."
To że to nie jest zdrowe ani normalne to wiem. Ale czy Wasze też takie są? Pytam poważnie. Na ile toksyczność rodziców jest w powszechna na tagu #przegryw, a

-Osoba pracuje w gównopracy za psi grosz i się chwali że 7 lat na L4 nie poszła. Chodzi chora do roboty w której jest popychadłem albo choruje na urlopach, nie korzysta z czegoś co jej się należy i się chwali jakby to jakieś osiągnięcie było!
-Wykładowca na uczelni uczy np. mechaniki płynów i jest dumny z tego, że większość #!$%@? 3 terminy egzaminu. Jak dla mnie to średni na jeża wykładowca, nie chwaliłbym się czymś takim. A u nas wielu takich wykładówców ma rispekt na dzielni.
-Firma się chwali w reklamie że ma 90% zadowolonych klientów. To duża korpa z klientami liczonymi w kilku mln. Gratulację, pochwaliliście się, że macie kilkaset tysięcy NIEzadowolonych klientów. Ja bym się czymś takim nie chwalił. Nie ma czym.
To nie są jednostkowe przypadki. Takie absurdy się codziennie spotyka na swojej drodze. Wszystyko tutaj trzeba robić ustawami, bo ludzie sami to by se w życiu tego #!$%@?łka nie poprowadzili z głową.
#polska #polakicebulaki