Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tak jeszcze konkludując: pokazano w przystępny sposób proste fakty, których wierzący nie przyjmowali do wiadomości, ponieważ były one wcześniej kierowane wobec Kościoła w sposób agresywny.
  • Odpowiedz
@thewickerman88:

Kościół w Polsce i właściwie na świecie potrzebuje reformy, ale myślę że do tego jeszcze długa droga. Beton będzie walczył.

Kościół Katolicki/Ortodoksyjny (Chaldejczycy, Monofizyci, Nestorianie)od początku swojego istnienia był zbudowany w sposób hierarchiczny i od czasów Konstantyna polityka i władza była ważniejsza niż
  • Odpowiedz
@Camilli: wybacz, skasowałem wpis bo wrzuciłem tam parę historyjek po których ktoś znajomy mógłby mnie wystalkować. Szczerze ciekaw jestem co przyniesie przyszłość. Ja wierzę że kiedyś w końcu ten beton skruszeje. Poznałem sporo fajnych ludzi związanych z kościołem którzy mogliby coś zmienić, gdyby tylko dostali głos. Ci wyżej, zadufani sobie wiecznie nie będą żyć, młodzi wykształceni są wysyłani za granicę, nawiązują znajomości, stają się coraz silniejsi.
Możliwe że liczba wiernych
  • Odpowiedz
i szok niektórych

@Camilli: Ale szok z powodu? Czego?

To nie jest "szok" ludzi, którym łuski spadły z oczu i nagle im się objawiła prawda o KK, której do tej pory nie znali. Jeśli jest jakiś "szok" to tylko na ustach tych, którzy chcą w tym filmie widzieć jakiś DOWÓD na poparcie swojego o nim (ugruntowanego) wyobrażenia.

"Patrzczie co ci księża, no kto by się spodziewał"...
Bartholomew - > i szok niektórych

@Camilli: Ale szok z powodu? Czego? 

To nie j...

źródło: comment_T4fCU6mj372Dcq4SC0y9K2ommFliBAEa.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Camilli: no była drogowka, jest kosciół, jak dla mnie to nie jest dokument , tylko satyra. A fakt Kosciol bedzie przechodzic ciezkie chwile, bo Polska jest gdzies tak z 20lat za reszta. Wiec jeden fim tego nie zmieni, takie jest moje zdanie. :) Może kiedyś wiara stanie sie hipsterska xD
  • Odpowiedz