Aktywne Wpisy

BanderaFella +4
To mój pierwszy post na tym forum. Jestem Ukraińcem mieszkającym we Wrocławiu. Lubię to miasto, ponieważ tu jest wielu Ukraińców, czuję się jak w domu.
Nie do końca rozumiem was Polaków. Popełniacie przestępstwo rozsypując zboże na drodze. Nie macie empatii ani współczucia. Nasi ludzie umierają za was, a wy knujecie przeciwko nam i chcecie nas zniszczyć. My staramy się przetrwać i wygrać walkę z okupantem. Wy nam nie pomagacie, tylko wbijacie nóż
Nie do końca rozumiem was Polaków. Popełniacie przestępstwo rozsypując zboże na drodze. Nie macie empatii ani współczucia. Nasi ludzie umierają za was, a wy knujecie przeciwko nam i chcecie nas zniszczyć. My staramy się przetrwać i wygrać walkę z okupantem. Wy nam nie pomagacie, tylko wbijacie nóż

urarthone +49
źródło: Garść Newsów na 13 lutego
PobierzNews dnia to...
- Zginął rekordzista w maratonie 17.5% (68)
- Piłkarza trafił piorun 15.4% (60)
- Rozegrano finał futbolu amerykańskiego 0.8% (3)
- Pierwsza ofiara ospy alaskańskiej 2.6% (10)
- Koniec malowania twarzy w telewizyjnym show 23.9% (93)
- Rolnicy wysypali ukraińskie zboże 5.1% (20)
- Malcolm będzie jeździł a NASCAR 5.1% (20)
- Będą pierwsze powietrzne taksówki 10.8% (42)
- Kary za fotografowanie zabytków 5.1% (20)
- Wypadki w pracy, dane GUS 13.6% (53)

Czy ja jestem przewrażliwiona czy może naprawdę nie warto wszędzie popierdzielać rowerem gdy ma się małe dziecko?
#wroclaw #rower
Zajebiste :)
@malyacura wiem, że to ciężki temat i że jeżdżenie rowerami rozładowuje korki, ale też mając doświadczenia takie, że mnie autobus prawie skasował albo inny rowerzysta prawie przewrócił to nie ryzykowałabym życia swojego dziecka w imię
Czy przewożenie dzieci samochodem jest bezpieczne? Czy samochód sprawia, że pasażerowie stają się nieśmiertelni? Przypomnij sobie ile osób (w tym
Zawsze możesz mieć wypadek, wiem. Pytanie jak bardzo będziesz igrać z losem. Czy zdecydujesz się zapiąć dzieci w pasy czy nie. Czy wybierzesz nieprzepisowe przejechanie kawałka trasy po chodniku czy wybierzesz ruchliwą
Może samochody tylko dla ludzi z dziećmi- projekt samochód plus ;>
Masz dzieci? Bo jeśli tak to proszę nie przekazuj im takiej postawy bo jest po prostu *ujowa.
@Achaa: powiedz to Holendrom i Holenderkom, którzy potrafią jeździć z dwójką dzieci na rowerze i jeszcze palić papierosa albo pisać smsa xD I jakoś dzieci masowo na drogach nie giną. Owszem, ofiar śmiertelnych jest bardzo dużo wśród rowerzystów, ale to dłuższy temat i skala swoje tutaj też robi.
I jeszcze jedno, kiedyś tam nie będziesz miała czasu odebrać dziecka bo milion spraw, i będzie musiało samo wrócić i wtedy co powiesz, jesli mu się coś stanie(czego Tobie i komukolwiek w żadnym wypadku nie życzę) wtedy zaczniesz pluć sobie w brodę, że nic nie zrobiłaś żeby było bezpieczniej na drodze?
A Ty masz? Bo też mnie ciekawi czy byłbyś skłonny ryzykować znacznie icb bezpieczeństwo w imię dobrych zmian na drodze. (Cały czas z resztą mówię o jeżdżeniu przede wszystkim z głową, a nie wcale czyli np. wybieranie ścieżek na przy chodnikach, omijanie niebezpiecznych odcinków, może montowanie fotelika tego za plecami)
Wiem, że granica jest płynna i nigdy nie opancerzysz dziecka
źródło: comment_3BC4GURe8Hm340lj905U7aTJ7AubH5F5.jpg
Pobierz