Po wielu wypiekach doszedłem do wniosku, że przygotowując chleb na zakwasie, najlepiej pracuje mi się z mąka żytnią jasną. Pieczywo na tej mące wychodzi smaczne, pachnące i nie tak ciężkie jak z mąk razowych. Nadaje się tez idealnie do pieczywa mieszanego.
W związku z tym przedstawiam wam dzisiejszy wypiek - chleb żytni na zakwasie z otrębami orkiszowymi.
No a wy piekarskie mirki jaki chleb pieczecie najczęściej ? ( ͡°͜ʖ͡°)
@Tryggvason ładny kawał chleba Panie kolego.Jutro spróbuję przekonać Tubylców do pszennego naszego chlebka. Na razie jeszcze na suchych drożdżach, bo zakwas jeszcze potrzebuje czasu. Właśnie garuje, za 2h do pieca( ͡º͜ʖ͡º)
Pieczywo na tej mące wychodzi smaczne, pachnące i nie tak ciężkie jak z mąk razowych. Nadaje się tez idealnie do pieczywa mieszanego.
W związku z tym przedstawiam wam dzisiejszy wypiek - chleb żytni na zakwasie z otrębami orkiszowymi.
No a wy piekarskie mirki jaki chleb pieczecie najczęściej ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bojowkapiekarska #pieczzwykopem #gotujzwykopem #chleb
źródło: comment_jOe9t8bvUBKqNcuL8sAHdhCXhewbMh9u.jpg
Pobierzźródło: comment_cSwxUmBRRVk0yg2wEByu6JnWT0LcWemL.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu