Wpis z mikrobloga

@matiq95: Karkówka dojrzewająca - najpierw zasypana cukrem 2-3 dni w lodówce, później to samo tylko solą/peklosolą. Codziennie odlewamy to co się zgromadzi. Po tych kilku dniach myjemy mięcho (inaczej będzie mega słone przy wierzchu) i wrzucamy w przyprawy (czosnek, papryka, papryka wędzona, zioła prowansalskie) i do lodówki na dzień... a później w skarpetę (antygwałty najlepsze) i wieszamy przy oknie gdzie nie będzie na nie świeciło
@matiq95 Tym razem specjalnie dla was wjeżdża na stół schab dojrzewający. Jest łagodniejszy w smaku niż wołowina z poprzedniego wpisu i zdecydowanie łatwiej się go kroi. Standardowo częstować się, a ja polewam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A oto przepis:

Nie podaję gramatury, gdyż wszystko robię orientacyjnie.

Wybieramy kawałek ładnego schabu takiej wielkości aby zmieścił się w jakimś zamykanym pudełku . U mnie te rolę spełnił pojemnik do żywności.