Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@CichySzelestOka: kiedyś też byłem przeciwnikiem, no ale nieee super się czyta taki kod który nic nie robi a ma pełno setterów xdd

Lombok to nie tylko gettery i settery. Są jeszcze konstruktory które wspierają dependency injection. Dzięki temu nie mam bloku kodu który nic nie robi. Są też buildery, które znacznie ułatwiają pisanie testów chociażby.

Poza tym jedno dependency w dużym projekcie to już za dużej różnicy nie robi, biorąc
  • Odpowiedz
@Bruno_: jak chciałeś wrzucić lomboka do żyjącego projektu to co się dziwić. Gorsze od faszyzmu jest brak konsekwencji w stosowanej metodyce pisania kodu. Albo ręcznie albo lombok, mieszanka jest gorsza od każdego z tych rozwiązań (nie, nie lubię lomboka ;) ale mam go w jednym projekcie i niech se już tam będzie - nie widzę problemu by dwoma skrótami wygenerować to wszystko, do buildera też jest plugin co generuje w
  • Odpowiedz
@Paczek_w_masle: @Sarseth: @CichySzelestOka: @Narrorek: @mathix: wiem o skrocie w intellij, nie wywalam lomboka dlatego ze mam jakies wielkie bugi, po prostu jak wydostaje dane z bazy i mam klase np User z bidirectional mappingiem to wywala stackoverflowexception na .toString() - winna jest tu automatycznie generowana (przez lomboka, ale identycznie wyglada ona w przypadku generowania przez Intellij) metoda toString

• Odpowiedz