Wpis z mikrobloga

@luczjanoitaliano: ja najbardziej lubię konserwowe habanero. zalewa z octem i cukrem + 50ml oleju. w słoiku poleża bardzo długo, a i smak zajebisty.
sos.... spróbowałbym bez fermentacji, tylko habanero + ocet jabłkowy + mango dojrzałe wysokiej klasy + cukier + sól. Blendować i zostawić do przegryzienia,
@luczjanoitaliano:
Sprawdzony przepis z wykopu
Składniki:
Habanero Red Savina (20szt) (u mnie wyszło 400g)
Marchewka (1duża)
Przecier pomidorowy 0,5-1L (zależy od gęstości) <- polecam passatę pomidorową z biedry
Cebula (1 duża)
czosnek (3 ząbki)
Sok z połowy cytryny
Cukier (3 łyżki)
Miód (1 łyżka)
Sól (szczypta)
Ocet winny (malutko 30ml)
oregano
tymianek

1.Habanero kroimy na pół i wrzucamy do blendera (Usuwamy tylko ogonki, pestki i cała reszta zostają). Dolewamy 0,5 l