Wpis z mikrobloga

Cześć wszystkim!

Po latach stalkowania mirko doszedłem do wniosku, że mogę odrobinę przysłużyć się społeczności, założyć konto i powrzucać trochę contentu na #gruparatowaniapoziomu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zaczynam od wpisów związanych z Koreą Południową - liczę, że ciekawostki z Kraju spokojnego poranka mają szansę się spodobać i może wyjdzie z tego jakaś fajna seria. Temat jest o tyle interesujący, że Republika przez lata pozostawała w cieniu Japonii i Chin, a jeśli ktoś zdecydował się o niej napisać, to wyłącznie w kontekście komunistycznego brata bliźniaka. Na szczęście powoli się to zmienia, mamy bezpośrednie połączenie LOTu Warszawa-Seul, kilka koreańskich restauracji (nareszcie!), a ostatnio wpadłem nawet na foodtrucka z kimchi.

Jeśli chodzi o mnie, to od ponad 7 lat pracuję dla Koreańczyków (w polskim oddziale korpo), a ostatnio udało mi się napisać książkę w tym temacie. Uczciwie zastrzegam, że w związku z gentelmeńską umową jaką zawarłem w firmie, nie mogę ujawnić danych mojego chlebodawcy (ale to chyba nie będzie problem).

#gruparatowaniapoziomu #korea #tworczoscwlasna #ciekawostki #podroze #fotografia
Pobierz
źródło: comment_72L9ZdoNx8tdhujf5VMdg7oPt8gGS9Jz.jpg
  • 9