Wpis z mikrobloga

@cockardka: Teee a co to kogo interesuje i od kiedy ludzie pytają innych ile zarobili na BTC?
BTC to jest indywidualna sprawa każdego i o to się nigdy nie pyta....
Możesz myśleć że tylko traciłem, jeżeli tak uznasz że bo nie chcę odpisać... wisi mi to.
od kiedy ludzie pytają innych ile zarobili na BTC?

@cyberpunkbtc: od "zawsze".

BTC to jest indywidualna sprawa każdego i o to się nigdy nie pyta

To nie jest pytanie o długość wuja

.

Czemu właściwie np. takie pytanie o wysokość pensji tak często bywa tematem tabu?
od "zawsze".

@drakkar: No nie wiem, to jest taka niepisana zasada że się nie pytamy. W odróżnieniu od fiata, tylko my mamy kontrolę nad naszymi BTC. Tylko ja mam klucze do moich BTC, są tylko moje i nikomu nic do nich. Tak samo tutaj nie spotkałem się nigdy z tym żeby ktoś kogoś pytał.
@drakkar: Tu jestem cyberem a w realnym życiu kimś innym i nie zamierzam ich łączyć. Poza tym widać co się dzieje z trollami odkąd dowiedzieli się o BTC pawlo i innych rzeczach z jego życia. Mogę jedynie napisać że sporo mi brakuje do pawla i nie mam w dzisiejszej wycenie jakiegoś ogromnego majątku w nich... ale to tylko kwestia czasu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Człowiek nie chce zdradzać jak blisko mu do ubóstwa.

@Manah: To jeszcze bym zrozumiał. Ok. Tylko jak ja pytam kogoś o zarobki to pytam raczej znajomych z IT. Nikt mi kwoty konkretnej nie podał tylko takie ogólniki, że "junior/mid to coś koło tego ale to zależy ile wynegocjujesz". Mogę się dowiedzieć tylko jakie to gratisy do wypłaty dostają. Tak zrozumiałem dlaczego szefowie ze szklanych biurowców tak ochoczo dają niepieniężne dodatki do
Zazwyczaj w bliskim otoczeniu ludzie wiedzą ile zarabiają ich znajomi. Próbuję coś wymyślić ale jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że twoi znajomi uważają, że zgodzili się pracować za mniej niż wypada przy ich wykształceniu. Dlatego kręcą.
@Manah: @drakkar: Ja wam powiem jedno. Tu niekrzy nie moga uwierzyć że ktoś ma np 100 BTC. Jednak w polsce jest naprawdę wiele osób które mają setki BTC a nawet tysiące. Polacy do 2013 roku byli narodem gdzie na głowę jednego obywatela przypadała największa ilość BTC na głowę. Naprawdę, Polacy byli najbardziej zapakowanym narodem w BTC ;)

O ile isę nic nie zmieniło to dziś jesteśmy na 8 miejscu na
@cockardka: Ja #!$%@?ę, idź geniuszu. Nie wyszedłem jeszcze z btc aby zamknąć inwestycję i to stwierdzić, poza tym skupowałem bardzo długo i w wielu różnych cenach, nie zliczę wszystkiego dokładnie. Poza tym jak chcesz wiedzieć w fiacie ile zarobiłęm a nie ile mam BTC to pp podaniu wyniku, ten za chwilę będzie nieaktualny za chwilę po zmianie kursu BTC. Bo wciąż jestem w BTC geniuszu. Weź ty już skończ chłopie, bo
myślę że to ściema, takie zaangażowanie i mówisz że masz dużo mniej

@100x: gdyby miał ponad setkę myślę że miał by #!$%@? siedzieć tutaj na tagu, napisał że wpadają tu ludzie z ponad setką ale chyba tylko pawlo siedzi tu cały czas

@cyberpunkbtc: ostatnio zapytałem znajomego zajaranego bitcoinem co by zrobił jak by miał ponad setkę
odpowiedź była szybka "nie martwił bym się o emeryturę" i myślę że większość z
@plaisant: Ja jestem uczulony jakoś na kwestię ilości czyichś BTC. Uważam że to indywidualna sprawa każdego, zwłaszcza że są osoby które mają naprawdę spore ilości pieniędzy w tym. Poza tym widzisz co ten dzicz robi z pawlem, najdrobniejszy szczegół jaki o nim wiedzą to wiecznie wałkują.
No i co to kogo obchodzi? Ja nikomu nie zazdroszczę i nie mam bólu dupy. Bardzo dobrze, niech ludzie mają jak najwięcej i niech się
Nie wiem czemu inni mają takie podejście i boli ich

@cyberpunkbtc: Mentalność Polaków
Co do Mirków z BTC znam też jednego co ma ponad setkę, dobry przyjaciel i nie ma go tutaj z nami, zwykły szary człowiek, dużo starszy ode mnie około 60 lat, pijak straszny, żyje w kawalerce i gdyby nie siostra która mu od czasu do czasu przyjdzie zakupy zrobi i posprząta to by zarósł brudem i zmarł z